Младеж загина при нелеп инцидент в Несебър

Младеж загина при нелеп инцидент в Несебър | StandartNews.com

Драмата станала на крачка от спасителния пост

Бургас. Игра с пясъчни тунели на плажа в Несебър отне живота на 18 годишно момче от Пазарджик.

Единадесетокласникът Петър Загоров е бил погребан жив под пясъка, след като изкопаният от него тунел се срутил и го затиснал. Приятелите му разбрали какво се е случило прекалено късно. Момчетата били улисани в опасната игра да копаят дупки и тунели в пясъка и изобщо не разбрали, че Петър умира. Забелязали, че го няма, едва когато видели, че огромният тунел и дупката под него са се срутили.

Съучениците на момчето започнали да копаят с голи ръце, за да го измъкнат. Когато го открили, той вече бил мъртъв. Драмата се разиграла в около 16 часа в петък на Южния плаж в Несебър, само на няколко крачки от спасителен пост №6. Морските гардове също не забелязали какво се случва, защото били заети да следят туристите в морето. Ученикът от пазарджишката езикова гимназия "Бертолт Брехт" се е задушил под пясъка за броени минути. Той не е имал възможност да извика, нито да се освободи сам от тежката маса, която го е погребала жив. Зловещият инцидент е разстроил много децата от лагера и повечето са се прибрали в Пазарджик веднага.

Те са в шок и не са в състояние да разкажат какво точно се е случило. От обърканите им разкази полицаите разбрали, че в петък след обяд Петър и приятелите му отишли на Южния плаж в Несебър. Първо поплували в морето, а после решили да копаят тунели в пясъка. Надпреварвали се кой ще изкопае по-дълбока дупка. В един момент започнали импровизирана игра на криеница в изкопите. Момчетата са сигурни, че Петър е бил жив и здрав до 15.30 часа. След това минутите им се губят. Забелязали, че го няма в около 16.00 часа.

18-годишното момче е било физически здраво и силно, но не е успяло да се пребори с тежкия пясък върху себе си. Групата от езиковата гимназия в Пазарджик пристигнала на летен лагер в Несебър на 16-ти юли. Децата били настанени в хотел "Хавай", около който преди година гръмна скандала с незаконните басейни. Трябвало да си заминат на 23 юли, но трагичният инцидент прекрати преждевременно почивката им. Догодина Петър трябвало да бъде абитуриент. Бил отличен ученик и кроял планове да следва в чужбина.

От полицията в Несебър коментираха че няма никакви подозрения за насилствена смърт. Разследващите са категорични, че става въпрос за нещастен инцидент с фатален край.

През август миналата година подобен инцидент се служи и на плажа в Приморско. Тогава 12-годишно русначе бе затрупано от огромна маса пясък. Малкият Олег и приятелчетата му изкопали огромна дупка в пясъка. Детето се опитвало да излезе от нея, когато камарата изровен пясък го затрупала. Олег бе изваден полузадушен, но жив. Детето бе спасено, след като прекара седмици в кома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай