Младеж загина в гонка с БМВ (ОБЗОР)

Младеж загина  в гонка с БМВ (ОБЗОР) | StandartNews.com

19-годишен младеж от Белозем издъхна на място, след като се заби с БМВ в дига край пътя и се преобърна по таван. Иван Димитров решил да изпробва автомобила, който бил нов внос от Германия. Заедно с 22-годишния Деян Атанасов, който карал "Ауди", седнали в кръчмата на съседното село Чалъкови, за да се почерпят за новата придобивка. Двамата употребили алкохол, след което се хванали на бас коя от колите може да развива по-висока скорост. По време на надпреварата заради висока скорост двете возила са се блъснали странично, Иван загубил контрол, излетял от платното и се забил в насипа, след което се преобърнал.

Деян е без никакви наранявания. Именно той е подал сигнал на 112. Впоследствие е привикан за разпит. Оказало се, че Деян първо откарал аудито си до вкъщи, а след това се върнал на мястото на инцидента и подал сигнала. Изяснява се каква е причината да го направи. Полицията в Раковски е иззела записи от камерите на близката оризарна. Разследващите работят по версия за нелегална гонка.

"Взети са кръвни проби за алкохол от жертвата и другия водач. Очакваме да са положителни. Има информация, че двамата са пили ракия", коментира шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков. В Белозем са потресени от нещастието. Според очевидци БМВ-то е било смачкано като консервна кутия и се наложило пожарникари да го режат, за да извадят Иван. Краката му стърчали отвън, а главата му била размазана от ламарините. Местните разказаха, че родителите на Димитров работели във ферма за гъски в Хасково. Самият той живеел при баба си.

Белозем потъна в скръб. Всички познават както момчетата, така и родителите им. Иван е завършил училище миналата година и работел във фермата на родителите си. Младежът очевидно е любител на високите скорости. Той кара мотор, във фейсбука му има снимка на километраж, на който стрелката сочи 140 км/час. Демонстрира явно пренебрежение към правилата на движение, като качва снимка на фиш за превишена скорост с многозначителния пост "боклуци". След инцидента Деян се е затворил в дома си и според майка му е в шок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай