Младеж се удави при пързаляне по заледено езеро

Младеж се удави при пързаляне по заледено езеро | StandartNews.com

Сандански. 20-годишен младеж от Сандански потъна в ледените води на водоем край курортния град. Трагедията се разиграла малко след 16,00 часа, близо до главен път Е-79.

Трима приятели отишли да се пързалят върху леда, покрил водоема. Заради слънцето в неделя обаче ледената кора изтъняла и се пропукала. Един от тримата младежи потънал в дълбокото. Другите двама се опитали да му помогнат, но без резултат. След това подали сигнал за инцидента на телефон 112. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешен център.

„Докладваха ми за случая, няма нищо криминално. Нещастен случай. Тялото на момчето още не е намерено. Огнеборците разбиват леда, ще се провери колко е дълбоко. По моя информация потъналият младеж е от Сандански", каза шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов. 

Малко след 18,00 часа тримата спасители откриха безжизненото тяло на удавилия се младеж във водоема край Сандански, който се намира на изхода на града в посока Кресна. Предстои трупът да бъде транспортиран за аутопсия в МБАЛ „Свети Врач" в общинския център.

За трагедията е уведомена и прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай