Млад полски бръснар бил Джак Изкормвача

Аарон Космински е името на известния сериен убиец

Млад полски бръснар бил Джак Изкормвача | StandartNews.com

23-годишен бръснар от полски произход се крие зад мрачната фигура на Джак Изкормвача. Аарон Космински е името на известния сериен убиец, който през 1888 г. „ловува” по улиците на викторианския Лондон, твърдят учени, цитирани от Daily Mail. Те установили самоличността на убиеца по ДНК върху шал на една от жертвите.

Джак е известен с това, че прерязва гърлата на жертвите си и взима органите им като трофеи. Новите доказателства установяват, че две различни групи следи от ДНК върху шал съвпадат с тези на Космински и една от жертвите му - Катрин Едоуз. Джак Изкормвача е живял с двамата си братя и сестра си на "Грийнфилд стрийт", само на 200 метра от мястото, където е била убита третата му жертва - Елизабет Страйд.

ДНК-изследванията потвърждават учени от университета на Ливърпул "Джон Мурс", които споделят своите открития в списанието "Journal of Forensic Sciences". „Описваме за първи път систематичен анализ на молекулярно ниво на единствените оцелели физически доказателства, свързани с убийствата. Намирането на двата съответстващи профила от едно и също доказателство увеличава статистическата вероятност за цялостната му идентификация и подсилва твърдението, че шалът е автентичен", пишат учените.

48-годишният бизнесмен Ръсел Едуардс, който купил шала на търг през 2007 г., се свързал с учените преди няколко години. Шалът е намерен е до тялото на Едоуз, оцветен с кръвта й. Жената е убита от Космински в нощта на 30 септември 1888 г. в Митър Скуеър, Уайтчапел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай