Митко Културиста между Лас Вегас и затвора

Биляна Йотовска му ходила на свиждане зад решетките в София, твърдят очевидци

Митко Културиста между Лас Вегас и затвора | StandartNews.com

"Again in the game! Ч feeling excited at Las Vegas", е написал Димитър Димитров-Културиста във Фейсбук профила си на 4 април, петък. Според информация на БЛИЦ, един от най-силните мъже на България би трябвало тогава да е влязъл в Софийския централен затвор. Според запознати, Културистa има да доизлежава 4 месеца от присъда за непредумишлено убийство от началото на 90-те години. Дали шампионът по културизъм е в затвора или в Лас Вегас по работа, е загадка. "НЕпотвърдената информация си остава слух... колкото и да фантазирате!!,! е написала половинката му моделът Биляна Йотовска в събота в профила си във Фейсбук

Пак според БЛИЦ обаче красавицата му е била на свиждане за около 40 минути. Моделката е занесла на половинката си и чанта с багаж.

Каквато и да е истината за местопребиваването на Митко Димитров обаче, факт е, че бившият гард на Жоро Илиев вече е

изчистил името си на "лошо момче"

и върти бизнес с фитнес добавки. Въпреки това неведнъж е признавал в интервюта, че е успял в живота, благодарение на подкрепата на вече покойния бос на ВИС-2, чийто бодигард е 1 г.
В биографията си Митко Културиста има изтърпяна 8-годишна присъда за непредумишлено убийство още в зората на демокрацията. Младият тогава боксьор изразходва енергията си не само в залата, а и по улиците. Озовава се зад решетките за 2 години и 10 месеца за побои и грабежи. Затворът се оказва тесен не само за душата, но и за тялото на огромния мъж и той опитва да избяга. С негов приятел затворник, бивш джудист, изравят дупка в стената и през една нощ се спускат в двора, като правят въже от 20 чаршафа. Успяват да обезвредят охраната, прескачат оградата и изчезват в тъмното с посока - морето. Обявени са за общодържавно издирване. След месец двамата се връщат в столицата и опитват да си извадят фалшиви паспорти, за да духнат в чужбина. Полицаи обаче ги спипват в центъра на София. Следва нов престой в затвора, където Митко започва усилено да тренира, за да помпа мускули. Тогава там няма фитнес зала и Културиста започва да

вдига "тежести" - взема откъртена тръба

която да му служи за лост, а в двата й края "увисват" доброволно по един колега по килия. И така няколко години Културиста вае тяло. Решава проблема и с оскъдната затворническа храна. Другите затворници се отказват доброволно от дажбата си по едно яйце седмично и така той събира по около 500. На свижданията му носят храна и така за 8 г. качва 60 кг мускулна маса.

Сега Димитров е двукратен абсолютен шампион по културизъм на България, бивш трикратен шампион по бокс. Най-високият връх в неговата спортна кариера е световната титла през 2009 г. Заедно с Биляна Йотовска въртят магазин за хранителни добавки в столицата. Заради физиката си Културиста е ангажиран с участие във филмови продукции. Има епизодична роля и в холивудския екшън "Конспирация "Ешелон".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай