Милионерът от "Обеля 2" не иска нови дом и кола

Милионерът от "Обеля 2"  не иска нови дом и кола | StandartNews.com

Крум и жена му зарязват месарската фирма, поляли с мастика удара

"Сега съм в еуфория, не в ступор. Затова не знам какво ще правя с милионите. Първо трябва да осъзная, че това е истина". Това заяви пред "Стандарт" новият милионер от държавния тотализатор у нас Крум Тонев. Той спечели в четвъртък 2 867 557,20 лв. с фиш за 3,80 лв.

От първите думи на късметлията стана ясно, че не иска нов дом, нито кола. 39-годишният софиянец от столичния квартал "Обеля 2" е сигурен единствено, че напуска работата си като шофьор в месарска фирма. Но не знае какво ще прави с печалбата. "Нито жена ми е казала нещо, нито синът ми, и двамата не вярват, че сме милионери", казва Крум.
"Имаме тристаен апартамент, така че не ми трябва нов. Имам една "Мазда Примаси", ван, много е добър, така че и за нова кола не мисля. Не съм фен на някой футболен клуб, така че и акции там няма да купувам", казва Крум.
Шокът за него е огромен, макар тото печалбата да не е прецедент в живота му.

На два пъти преди около 5 години печелил петици

"Първо бяха 600 лева, след това 900", казва Крум. По време на социализма родителите му уцелили 6-те числа, но се оказало, че не са пуснали фиша по пощата, каквато била традицията им. "Това навремето си бяха 20 000 лв., добре щяха да им дойдат тези пари. Страдаха много за пропуснатия шанс", казва Крум. Баща му и майка му били сервитьори и един фиш за 20 бона би им бил добре дошъл, поне за пред данъчните.

Новият тото милионер Крум Ненов е 88-ият поред у нас тото милионер. "И тази цифра не ми говори нищо, не търся в нея символика". Номерът стана известен, когато цял сезон бе носен от вратаря на "Ювентус" Джиджи Буфон. В Италия традиционно този номер се свързва с инициалите "НН" и поздрава "Хайл Хитлер". Крум обаче не страда от никакви предубеждения.
Когато разбрали, че са милионери, той и съпругата му седели в кухнята пред телевизора. "Прибрахме се бързо, колкото да хванем тегленето, не успяхме дори да сложим нищо на масата. Жена ми казва - ето имаме четворка, ха, сега и петица, Круме." "Аз не вярвам и викам - дай да видя, бе. Сега остава и 22 да се падне!", разказва мъжът. Точно в този момент обявили, че последното число е именно 22. "Жена ми извика,

аз не смея да стана от стола, станах като цимент

казва Крум. - Гледам водещите отварят шампанско, а ние седим на празна маса. Жена ми направи една салата, аз взех от хладилника мастиката, само това пия..."

Синът на Крум, който ще е в 5-и клас наесен, също не можел да повярва, че животът им се променя с 6-те изтеглени числа.
Крум не казва и кой командва вкъщи, но признава, че на двамата със съпругата му Искра му е писнал животът, свързан с месото. "Тя работи в пакетажа на същата фабрика. Двамата се качваме в колата сутринта, караме 15 км и отиваме на работа, вечер се прибираме", казва той. Очевидно е, че двамата кроят планове, но Крум ревниво крие какви са те, вероятно да не скърши хатъра на Искра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай