Меркурий в Скорпион: Магичен период за 4 зодии

Този транзит засилва желанието ни да разкриваме тайни

Меркурий в Скорпион: Магичен период за 4 зодии | StandartNews.com

По време на престоя си в Скорпион, Меркурий ще ни преведе през едно пътуване през тъмните кътчета на нашата психика и ще насочи нашето съзнание към неразрешени емоции, непризнати страхове и дълбоко заровени истини.

13.10. Меркурий напусна Везни и влезе в Скорпион и ще остане в този знак до 3 ноември. Този транзит засилва желанието ни да разкриваме тайни, да изследваме несъзнаваното и да предизвикваме табута, като същевременно ни насърчава да разкрием неудобни истини и да прегърнем радикалната честност.

Промяната на знака на Меркурий е особено важна за хора, родени с лично разположение във фиксирани знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей), както и за тези с планети и ъгли в Близнаци и Дева, знаците, управлявани от Меркурий. По време на престоя си в Скорпион, Меркурий ще ги вдъхнови да задълбочат психологическото си самоизследване, да задават по-дълбоки въпроси на себе си и на другите и да изследват скритите мотиви и желания, които ръководят техните действия и избори.

Меркурий от Везни до Скорпион: Поглед под повърхността

Наречен на митологичния пратеник на боговете, Меркурий в астрологията се свързва с комуникацията, рационалното мислене, теоретичното обучение и събирането и споделянето на информация. Управител както на Близнаци, така и на Дева, Меркурий отразява как управляваме ежедневните задачи, решаваме проблеми и различаваме кое е полезно от кое не.

Транзитите на Меркурий показват колективни тенденции и промени в нашите възприятия, комуникация и модели на мислене. Те предлагат вникване в призмата, през която гледаме на реалността и детайлите, върху които сме склонни да се фокусираме, когато говорим, наблюдаваме или мислим.

През времето, когато Меркурий беше във Везни, имахме възможности да подобрим уменията си за общуване и активно слушане и ни беше напомнено за стойността на начина, по който предаваме нашето послание. Меркурий във Везни ни призова да слушаме поне толкова, колкото говорим и ни насърчи да се поставим на мястото на други хора, опитвайки се да разберем техните перспективи без нашите собствени пристрастия.

Меркурий, влизащ в Скорпион, отразява общата тенденция да говорим по-малко, да наблюдаваме повече и да подбираме внимателно думите си, осъзнавайки тяхната тежест и потенциално въздействие. Този транзит ни вдъхновява да погледнем отвъд повърхността, под очевидното и да се съсредоточим върху подводните течения, неизказаното и невидимото.

Меркурий влиза в Скорпион: Пътуване през мрака

Освен като пратеник, митологичният Меркурий е и психопомпа, чиято роля е да води душите между царствата на живота и смъртта, между физическия и духовния свят. Този аспект на Меркурий е свързан с неговата астрологична връзка с пътуването, транспорта и движението, както и с многофункционалността и способността на тази планета да се движи между различни области на преживяване.

Транзитът на Меркурий през Скорпион резонира дълбоко с ролята на Меркурий като психопомп, тъй като Скорпион управлява трансформационните процеси, подземния свят и пътуването на събуждане на несъзнаваното.

По време на престоя си в Скорпион, Меркурий ще ни преведе през едно пътуване през тъмните кътчета на нашата психика и ще насочи нашето съзнание към неразрешени емоции, непризнати страхове и дълбоко заровени истини.

Меркурий в аспект със Сатурн, Нептун, Уран, Марс и Плутон

По време на своето пътуване през Скорпион, Меркурий ще се изравни с ретрограден Сатурн в Риби, Марс в Рак, ретрограден Уран в Телец, ретрограден Нептун в Риби и Плутон в Козирог.

Меркурий образува тригон с ретрограден Сатурн в Риби на 22 октомври. Тригонът Меркурий-Сатурн ни вдъхновява да сложим ред в умовете и в заобикалящата ни среда: този аспект поддържа способността ни да организираме и структурираме дните, времето и мислите си.

30.10. Меркурий в Скорпион е в опозиция с ретрограден Уран в Телец. По това време неочаквани новини или информация могат да нарушат мисленето ни и да допринесат за чувство на умствено претоварване, нервно напрежение и възбуда. Тази опозиция показва общо чувство на безпокойство, бързо и непредсказуемо мислене и постоянно чувство за неотложност.

Независимо от това, подравняването на Меркурий и Уран насърчава желанието ни за независимо мислене и бунт срещу конформизма и подкрепя способността ни за достъп до нови визии и прозрения за бъдещето.

Меркурий формира тригон към ретрограден Нептун в Риби на 31.10. Този аспект помага да се балансира напрежението на опозицията Меркурий-Уран, като ни приканва да се докоснем до сферите на интуицията и въображението, вдъхновявайки поетичен израз и ни насърчава да изследваме нелинейното. канали за комуникация и изразяване на това, което мислим, чувстваме и чувстваме.

2.11., Меркурий в 29º Скорпион е в тригон с Марс в 29º Рак и в секстил с Плутон в 29º Козирог. Активирането на критичните 29º бележи завършването на кармичните уроци, докато аспектите на Меркурий към Марс и Плутон внасят повече яснота относно целта зад напрежението, което може да възникне по време на опозицията Марс-Плутон.

Меркурий в Скорпион: Изследване на несъзнаваното

Меркурий, който навлиза в Скорпион, е покана за задълбочаване на нашата интроспекция и много силно време да се концентрираме върху изследването на нашето несъзнавано, сенчеста работа и всички видове терапевтични процеси. През следващите дни и седмици ще има възможности да се опознаете по-добре.

Меркурий в Скорпион изостря нашия фокус, подкрепя способността ни да мислим критично и улеснява достъпа до нови интуитивни прозрения за природата на реалността и взаимоотношенията.

Този транзит може да ни помогне да изясним сложната емоционална динамика, която се разиграва в нашите взаимоотношения и да ни помогне да разберем по-добре нашата психологическа природа, както и нашите истински нужди и желания, пише "Актуално".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай