Мелания Тръмп чете приказки на деца в болница

Тя направи четвъртата си и последна визита в лечебното заведение като първа дама

Мелания Тръмп чете приказки на деца в болница | StandartNews.com

Мелания Тръмп спази дългогодишната традиция на първите дами да посещават вашингтонска детска болница в навечерието на коледните празници. Тя направи четвъртата си и последна визита в лечебното заведение като първа дама.

"Невероятно е, че съм тук. Това е едно от любимите ми събития по време на сезона на празниците", каза тя по време на визитата в Националната педиатрична болница.

Първата дама спази традицията да прочете приказка по време на визитата. Преди тя го правеше пред много пациенти и техните близки, персонала, певци и танцьори. Сега програмата бе адаптирана към мерките за социална дистанция заради коронавируса. Съпругата на президента на САЩ седна край коледната елха в болницата и пред нея, върху две възглавници на червения килим, бяха две деца на 6 и на 8 годинки, които изслушаха приказка, прочетена от нея, в която се разказваше за празнична украса, която оживява, пише БТА. Телевизионната мрежа на болницата предаваше събитието, така че всеки в болницата можа да го проследи. След прочита на приказката бе пуснато коледно изпълнение на Марая Кери.

Клиниката отбеляза 150-ата си годишнина през декември. Тя бе отворена от доброволци през 1870-а с 12 легла за деца, прокудени от домовете си по време на Гражданската война. При всяка визита в нея Мелания казваше, че вижда духът на Рождествм, който живее във всяко едно от децата, борещо се с някакво заболяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай