Меган ще гледа бебето си по вкуса на джендърите

ВИП-двойката щяла да избягва половите стереотипи при отглеждането на сина или дъщерята

Меган ще гледа бебето си по вкуса на джендърите | StandartNews.com


Принц Хари и съпругата му Меган ще отглеждат детето си по вкуса на джендърите.

ВИП-двойката все още не е съобщила пола на бебето, което чака. Но не си мислете, че новороденото да бъде обличано в розово или синьо, тъй като родителите искат да отгледат детето си, без да го поставят в рамките на съответния пол, пише „Дейли Мейл”.

Според изданието, 37-годишната херцогиня на Съсекс казала на приятелите си, че тя и 34-годишният Хари искат да избегнат половите стереотипи при отглеждането на сина или дъщеря им. Разкритието идва около месец след като беше съобщено, че са подготвили джендър неутрална детска стая за нероденото им дете.

Източник е информирал списание „Венити Феър” за намерението на двойката: „Тя каза, че планират да отгледат детето си с плавен подход към пола и не искат да му налагат каквито и да било стереотипи”, предава вести.бг.
 

Не е ясно какво точно имат предвид херцозите на Съсекс с термина „плавен”, тъй като може да има няколко интерпретации за това какво би могъл да означава.

Като родители те може да решат да не обличат детето си в определени цветове, които се асоциират повече с единия пол, отколкото с другия – розово за момиче и синьо за момче. Или да окуражават детето си да играе с всякакви видове играчки, които обикновено се асоциират с единия пол – камиончета и кукли.

Има и една малка група родители, които отглеждат бебета „то” – деца, които изобщо не биват идентифицирани като момчета или момичета.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай