Мъж преби момче и засне гаврата

Ангел Калеев не съжалява за стореното

Мъж преби момче и засне гаврата  | StandartNews.com

21-годишният Ангел Калеев от пазарджишкото село Овчеполци стана интернет звезда за ден. Славата му обаче не е провокирана от благородна постъпка - младият мъж засне и публикува сам видео, в което бие и унижава момче от ромски произход. Днес Калеев коментира пред bTV, че не съжалява за постъпката си.

Жертва на грозните сцени е 17-годишният Митко. Той твърди, че с нищо не е предизвикал агресивното поведение.  „Когато отидох за цигари, срещнах Ангел. Той ме пита дали досега съм се бил с някого. Казах, че не съм и мисля, че няма да стане това. Той ме попита какво ще стане, ако ме набие. Казах, че няма да мога да направя нищо. След това ме пита какво ще стане, ако не ме набие. Казах, че сме равни и той ме удари по лицето", разказа Митко.

Във видеото, което насилникът сам публикува в социалните мрежи, се чува ясно репликата на момчето "Ние сме равни". Това провокира яростта на Ангел и той на няколко пъти пита: "Какво каза?", "Ти равен ли си ми?", "Аз циганин ли съм?". Момчето е заставено с команди да легне на земята, където понася още удари и ритници - по главата и в корема. 17-годишното момче твърди, че ще подаде жалба до полицията. 

Митко работи от малък, няма баща и почти сам издържа семейството си. Местните твърдят, че е кротко момче, скромно и тихо. Те не виждат причина срещу него да се прояви такава жестокост. 

Историята на 21-годишния Ангел обаче е друга - той пресъздаде различна версия на разговора с Митко, който го е провокирал да посегне на момчето и да документира посегателството. 

„Цялата работа е такава, че както си вървя по пътя и той е пред мен, почнахме да си правим мохабет, ... и той почна да ми иска пари назаем. 5 лева. Викам: „Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!" И той каза: „Ние сме равни. Българите и ромите сме равни." И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че...  как да го обясня...", аргументира се младият мъж. Той тъврди, че не съжалява за постъпката си. 

Видеото, което Ангел лично разпространи в интернет, събра хиляди гледания и коментари само за денонощие. 

По-късно от Районната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че държавното обвинение разследва побоя.  Разследването е по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Само час по-късно от полицията обявиха, че Ангел е задържан. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай