Майки искат данъчни проверки на „силиконовите певици"

Майки искат данъчни проверки на „силиконовите певици" | StandartNews.com

София. Сдружението "Майки срещу насилието в Студентски град" настояват Националната агенция по приходите да извърши мащабна проверка на доходите на най-нашумелите силиконови поп-фолк изпълнителки.

„От НАП е време да информират обществеността дали звездите от т.нар. чалга елит, които имат над 50 хил. лв. годишни приходи, са спазили законовото изискване да се регистрират по ДДС", настояват майките в прессъобщение до медиите.

Според тях данъчните трябва да проверят певиците от ранга на Галена, Преслава, Анелия, Джена и Емануела. Въпросната данъчна проверка трябва да даде отговор на въпросите дали изпълнителките, смятани за „тежката артилерия" на фолка, изобщо си правят труда да подават данъчни декларации, и дали не декларират малки жилища и стари коли, които не отговарят на лъскавия стандарт на живот, който обичат да демонстрират.

В предстоящата проверка на доходите на нашенския чалга елит като партньор на НАП могат да се включат и електронните и печатните медии, тъй като през последните години те редовно информират за размера хонорарите на водещите чалга изпълнителки при участията им, както и за тарифите им при изявите им по рождени дни, частни партита и корпоративни тържества на преуспели бизнесмени, пишат още родителите.

Инспекторите на НАП могат да научат от медиите и любопитни подробности за новите джипове и лимузини на чалга звездите ни, за новите им луксозни мезонети и къщи с дизайнерско обзавеждане, както и за честите им ваканции и екскурзии по екзотични далечни дестинации, а също и за поредните им скъпи пластични операции, поясняват от родителската организация, допълва съобщението.

От сдружението обясняват подробно как НАП трябва да направи проверката на доходите. Те приканват проверяващите да обърнат внимание и на силния пол в чалга бранша – звезди като Константин, Илиян и Азис.

Стандарт Нюз припомня, че такава проверка беше извършена от НАП през 2011 година. Тогава данъчните се похвалиха, че са принудили изпълнителите да масово да се регистрират по ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай