Майка роди четири дъщери на една и съща дата. Случва се веднъж на милиард

И кучето дори спази традицията

Майка роди четири дъщери на една и съща дата. Случва се веднъж на милиард | StandartNews.com

Не веднъж, два или дори три пъти - американката от Южна Каролина Кристин Ламерт е родила и четирите си дъщери на една и съща дата. И, както се оказва, това съвпадение е наистина абсолютен късмет.

35-годишната жена отново е станала майка съвсем наскоро - на 25 август, когато се ражда четвъртото ѝ момиченце - Валентина. Другите ѝ три дъщери - София (9 г.), Джулиана (6 г.) и Миа (3 г.), също имат рождена дата 25 август - точно като новородената си сестричка, пише money.bg.

"Рожденият ден на кучето, което имах, беше 25 август", споделя Кристин Ламерт пред People. И разказва, че ѝ се сторило забавно, когато 10 години по-късно на същата дата се е родило първото ѝ дете.

"Когато Джулиана се роди, беше малко подранила. И когато Мия се роди, беше много подранила. Сега Валентина се роди още по-рано. Самите ние не можем да го възприемем", споделя още майката.

По думите ѝ, четирите ѝ момичета да се родят на една и съща дата, е вероятност едно към 1.285 милиарда.

"Изобщо не се случва често. Дори ако се опитате да го планирате във времето, това би било логистично много трудно", потвърждава пред Good Morning America д-р Меган Грей - акушер-гинеколог в болницата, в която е родила Кристин Ламерт през 2022 г.

Майката също е категорична, че нито едно от четирите ѝ раждания не е било планирано. Очаквало се е най-малката ѝ дъщеря - Валентина, да се роди на 25 септември. Заради опасенията от потенциални аномалии с тогава още нероденото бебе обаче Кристин и съпругът ѝ Ник изчакват до април, за да съобщят на дъщерите си, че ще имат още една сестричка.

"Наложи се да направим много допълнителни тестове и всичко се оказа наред", споделя майката.

Когато тя и мъжът ѝ вече са обявили новината обаче, една от дъщерите им веднага се е зарадвала, че сестричката ѝ също ще се роди на 25 август.

"Казах ѝ: "София, не искам да те разочаровам, но тя няма да се роди на рождения ти ден. Няма начин тя да подрани повече от месец", отговорила Кристин Ламерт.

И колкото и убедена да е останала дъщеричката ѝ, а майката - категорична, че новото бебе ще има различна рождена дата, изумителното съвпадение се случва отново.

На 23 август, когато е бил последният ѝ работен ден, Кристин усеща, че зрението ѝ започва да се замъглява. След като получава съвет да се отправи бързо към болницата, там ѝ правят изследвания и научава, че е получила прееклампсия - усложнение при бременността, характеризиращо се с високо кръвно налягане или признаци на органна недостатъчност.

В този случай бебето трябва да се роди незабавно. Когато им съобщават това, Кристин и съпругът ѝ Ник осъзнават, че е съвсем възможно и четвъртата им дъщеря да се роди на 25 август.

"Не можехме да повярваме, че това ще се случи отново", допълва майката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай