Петък,

Мария Игнатова дебело зачерта Рачков

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Мария Игнатова окончателно е зачеркнала Димитър Рачков от живота си и вече дори не желае да си спомня за него. Водещата на „Папараци“ признава пред  списание Eva, че любовта се случва само веднъж, като най-вероятно говори за журналиста Ивайло Нойзи Цветков, с когото живее в момента. Бившата господарка на ефира предпочита да нищи глобалните проблеми в социума и морала, вместо да споменава бившия или дори настоящия си партньор. А заради коронакризата е пренаредила приоритетите си.

„Не съм хранила илюзии, че ще станем „по-добри“ – Чомски вече ни предупреди за това. Човечеството се е изправяло пред много по-тежки изпитания и по-добри не сме станали. Станахме разглезени, забравихме, че живеем по-добре от всякога и резултатът е налице. Глобално. Тепърва ще се налага да взимаме трудни решения и да приемем, че никой не знае дали ще бъдат правилни. Дори големите съвременни мислители са объркани в някаква степен. Теориите на конспирацията са сред страничните ефекти. Те се хранят от несигурността, фрустрацията и тревожността във времена на криза.

Технологиите и науката еволюираха скокообразно през последните двайсетина години, но не и човечеството. Не сме готови да получаваме и да отсяваме безкрайния поток от информация. Хората избират това, в което вече вярват. Фалшивите новини се разпространяват в пъти по-бързо от истинските. Цели поколения вече излагат живота си (или по-скоро живота, който биха искали) на показ – съвсем доброволно, без да се замислят“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички