Марая Кери – 4 десетилетия номер 1

Певицата посреща 2020-а на върха с „All I Want For Christmas Is You“

Марая Кери – 4 десетилетия номер 1 | StandartNews.com

Марая Кери стана първата изпълнителка в историята на заветната „Billboard Hot 100“ с номер едно сингли през всяко едно от последните 4 десетилетия. Успехът се дължи на ренесанса на коледния й хит „All I Want For Christmas Is You“, който за трета поредна седмица е на върха и ще си остане там в навечерието на новото десетилетие. Така парчето се брои за първенец през 2019-а и 2020-а, реализирайки рекорда и правейки я първата топ певица на 20-те години.

Благодарение на празничната си песен Кери успя да надмине Стиви Уондър, Мадона, Джако, Джанет Джексън, Елтън Джон, Бритни Спиърс, Кристина Агилер и Ъшър, които са покорявали класацията само 3 десетилетия.

Марая вече има и десет парчета номер 1, които са били начело на класацията в продължение на 3 или повече седмици, подминавайки „Бийтълс“ и Риана и отново поставяйки рекорд.

Първият топ сингъл на певицата беше в началото на 1990-а – „Vision of Love“. През 90-те години на миналия век тя има общо 14 сингли номер едно. През първото десетилетие на новото хилядолетие Марая успя да се разпише 4 пъти в класацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай