Манолова с 6 стъпки срещу монопола на топлофикационните дружества

Манолова с 6 стъпки срещу монопола на топлофикационните дружества | StandartNews.com

За новия рунд в битката ми с "Топлофикация" съм набелязала шест стъпки, които започвам през новия отоплителен сезон, който съвпада и с новия политически. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

Делото за отпадане на такса "сградна инсталация", заведено по жалбата й ще бъде гледано на 29 септември. "Също така ще чакам решението на конституционния съд относно жалбата ми срещу начисляването на големи суми за юристконсултски услуги. Искам да отпадне и забраната за демонтаж на радиатори, а сметките, които клиентите получават, да станат по-разбираеми. Ще атакувам столичния общински съвет като принципал на топлофикация. Ще сезирам българските евродепутати от всички цветове, за да искам подкрепа от европарламента в битката ми, ако не се справя", заяви тя.

Манолова определи "Топлофикация" като най-сериозният й противник, който има много голяма подкрепа от къде ли не. "КЕВР например не изпълни ангажимента си, не знам дали бяха натиснати или по своя преценка застанаха на страната на монополиста и забравиха какво са обещали на гражданите. От гледна точка на политиците ще се въздържа да употребявам партийни цветове, но ще кажа, че времето минава, ръководствата на топлофикация се сменят, а гражданите винаги остават достатъчно незащитени от тези, които сами са избрали да ги управляват в София", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай