Маги: Не искаме клоуни в парламента

Маги: Не искаме клоуни в парламента  | StandartNews.com

Магърдич и Джуди Халваджиян и Димитър Рачков коментираха в студиото на Нова ситуацията в държавата и специално случая с Волен Сидеров, който изсипа куп ругатни и обиди по адрес на "Господари на ефира" заради скеча с лидера на "Атака".

"Мария ще заведе дело - знаете защо. Не искам да повтарям думата, с която Сидеров я нарече. Няма да падам на неговото ниво. Омерзен съм! Мария не е тук, в студиото, защото се чувства зле след изказването на въпросния господин. Нейното момченце е на шест и половина. Питам Сидеров: ако той имаше малко дете и то чуе подобни приказки по негов адрес, как ще се почувства?! Ще спечелим делото срещу Волен. Но аз го призовавам, ако има капка чест у него, да се извини публично на Мария. Преживейте катарзис, г-н Сидеров", беше категоричен Рачков. Магърдич пък коментира, че той не може да вмени емоции у човек, който очевидно е лишен от такива.

"Но той е шеф на Комисията по етика", възкликва още Рачков. Магърдич е убеден, че тази позиция на Сидеров е поредната подигравка от страна на парламента към неговите избиратели. "За месец това правителство направи толкова грешки, че започвам да мисля, че са умишлени. Защото ще взривят държавата! Не може след поредица от толкова безумия да не си подадеш оставката. Бойко на втория ден от миналите протести го направи. Казаха, че бяга от отговорност, а тези сега ги гонят и те седят. Ами като сте толкова умни, отидете на избори, спечелете си ги и се върнете. И без друго управляват сега, без да са спечелили вота", пали се Маги. И призовава за нулева толерантност от страна на хората.

"Когато някой се държи така, като че ли народът му е длъжен, трябва да бъде свалян, съден, за да се научат следващите, че по този начин не може и не става. Искаме да работим в нормална държава. Не искаме клоуни в парламента да ни управляват", заяви още Халваджиян. Той призна, че когато "Атака" се появила, нямал нищо против нея, защото изглеждала като алтернатива. "Тази партия обаче се изроди", не се поколеба Маги. Рачков пък е изумен как така, щом като в цял свят има политическа сатира, у нас тя се приема по толкова просташки начин. Джуди Халваджиян обясни, че са се пошегували с Волен, тъй като дава лош пример. "Длъжни сме да го показваме, защото такива политици не бива да има", каза той. Рачков сподели, че никой в живота му не си е позволявал да го нарича "измекяр".

"Вече е време за радикални промени, за да приключи преходът. Като я чуя тази дума, ми иде да си скъсам косата", не се колебае Магърдич Халваджиян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай