Маги Халваджиян съди Сидеров за 20 000 лева

Маги Халваджиян съди Сидеров за 20 000 лева | StandartNews.com

София. Продуцентът Магърдич Халваджиян е депозирал в Софийския районен съд граждански иск за обиди и клевети срещу лидера на Атака Волен Сидеров за 20 000 лева, съобщиха от "Глобал филмс" ООД.

„Основание за завеждането на делото са грубите обидни и клеветнически твърдения на Волен Сидеров срещу Магърдич Халваджиян, отправени от ефира на Телевизия "Алфа" на 23 и 30 юни", се казва в съобщението.

Делото ще бъде водено от адвокат Иван Груйкин и екип от неговата кантора.

Лидерът на Атака нарече водещата на предаването "Господари на ефира" Мария Игнатова "проститутка", а екипа на предаването – "измекяри".

"Продуценти... Халваджиян, Бозаджиян... Всички тези играчи, лапачи - защото друго не ги интересува освен парите, те сега плачат като вдовица за вибратор. Плачат, защото са им отнели кокалчето. Искат да се върне Бойко, който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха. Те бяха безкритични към него", заяви Волен Сидеров по партийната телевизия "Алфа".

В началото на юли Халваджиян се закани, че с иск за 4 милиона паунда ще разори Волен Сидеров. Продуцентът каза тогава, че мисли да води съдебен процес в Лондон за обида, защото българският съд щял да глоби Сидеров с не повече от 20 хиляди лева.

Асоциацията на телевизионните продуценти и Съюзът на артистите осъдиха агресивното поведение и "недопустимия език" на лидера на "Атака" към журналисти и медийни лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай