Любимците на децата грабват призове

Любимците на децата грабват призове | StandartNews.com

"Стандарт" и Министерството на образованието раздават днес поредните награди в общата ни кампания "Любим учител", която се провежда под патронажа на просветния министър Меглена Кунева. Инициативата стартира миналата година в няколко големи града, като учениците гласуваха за преподавателите, които за тях са безспорен авторитет. Децата трябваше сами да посочат и по какви критерии са избрали любимия учител. Така с призове се оказаха учители от четири столични училища, както и от Благоевград, Варна и Видин. Сред тях имаше както педагози с дългогодишен опит, така и млади учители, прекрачили едва миналата година прага на класната стая.

Тази година награждаването започва в столицата, като анкетата е проведена анонимно сред ученици от деветите класове. За своя любим преподавател са гласували учениците от 134-то СОУ "Димчо Дебелянов" и 31-во СУЧЕМ.

Деветокласниците от 134-то училище изтъкват като мотиви за избора на своя обичан преподавател, че той е вдъхновяващ човек, който помага на всички в класа да се справят с учебните задачи, но и силно ги мотивира да бъдат по-взискателни към обучението си по предмета. Успява да ангажира вниманието им по време на час, като ги провокира да участват с желание. "Професионалист и човек, отдаден на професията. Ако е необходима допълнителна извънкласна подготовка, винаги е готов да предостави своята помощ", пишат децата. В 31-во СУЧЕМ деветокласниците са описали като критерии за избрания педагог "Строг, но справедлив", "Поставя реални оценки", "Поддържа дисциплината и задържа интереса на учениците в час", "Обяснява добре и разбираемо, дава информация за материала, която не е от учебника". Те пишат също, че той проявява търпение и толерантност, стимулира учениците, помага и съветва при проблеми, несвързани с учебния процес". Днес ще бъдат обявени и имената на двамата ученически любимци. В следващите дни наградени ще бъдат и преподаватели от Перник, Благоевград и Монтана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай