Лудост по пластични операции заради маските

Причината - прави се тихомълком

Лудост по пластични операции заради маските | StandartNews.com

Двадесетгодишна студентка от Република Корея Риу Хан- решада да прави корекция на носа си в средата на декември.

Причината е само една - това вероятно е последната й възможност да го направи тихомълком, преди хората да започнат да махат защитните маски от лицата си тази година на фона на масовото ваксиниране и отпадането на заплахата от пандемията, съобщи Ройтерс.

 "Винаги съм искала да си коригирам носа...реших, че ще е най-добре да о направя, преди хората да спрат да носят маски, когато ваксините станат достъпни през 2021 г.", казва тя, преди да се подложи на операцията, която й струва малко над четири хиляди долара.

"След операцията има белези и подуване, но тъй като всички носят маски, си мисля, че ще ми е по-лесно", добавя тя.

Тези аргументи увеличават търсенето на пластични операции в Република Корея, която вече регистрира пик в козметичната хирургия през 2020 г. Страната е световна столица на пластичната хирургия и във времето преди пандемията. Индустрията е за близо 11 милиарда долара през 2020 г

Пластични хирурзи казват, че пациентите искат корекции на всички части на лицето, които лесно могат да бъдат скрити от защитните маски - нос, устни, но и на такива, които не са покрити от маските.

"Със сигурност се увеличиха запитванията за хирургични и нехирургични корекции на очи, вежди, носове, чела - видимите части", казва хирургът Парк Чул-у от клиниката за пластична хирургия "УАлн", в която се оперира Риу.

"Това ми прилича на харчене за отмъщение. Струва ми се, че клиентите дават израз на потиснатите си емоции от коронавируса чрез пластични операции", казват хирурзи.

. Според правителствени данни 10,6 на сто от отпуснатите близо 13 милиарда долара суми от държавата, са похарчени в болници и аптеки, което е третият най-голям сектор след супермаркетите и ресторантите, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай