Лошият климат в Англия виновен за пиянството на британците

Лошият климат в Англия виновен за пиянството на британците | StandartNews.com

Бургас. Лошият климат в Англия и горещините в България са причината за системното напиване на туристите от Острова, когато дойдат на море. Според британския консул Джон О'Шонеси основната причина поданиците на кралица Елизабет ІІ да не могат да носят на алкохол, са горещините.

Туристите от Острова трудно понасяли жегите и комбинацията на високите температури с твърд алкохол не им понасяла. Британският дипломат се срещна в Слънчев бряг с хотелиери за поредната презентация за кампанията "Ваканционен махмурлук", която стартира в началото на сезона. Според шефката на хотелиерите Елена Иванова обаче причина за масовото пиянство и свързаните с него инциденти е евтиният алкохол, който се продава свободно не само по барове и ресторанти, но и в супермаркетите.

Иванова посочи, че туристите, които почиват в хотели с All inclusive много по-рядко регистрират инциденти с пияни летовници. "За съжалениие няма вариант в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона на курорта, където е доста по-спокойно и където почиват предимно по-възрастни туристи и семейства с деца", заяви Иванова.

Превантивната кампания за борба с алкохолния туризъм на британското посолство е насочена предимно към туристите на възраст между 16 и 30 години, посочи консул О'Шонеси. На почиващите се раздават брошури и рекламни материали с предупреждения за опасностите след напиване. Особено внимание се обръща на туристите да не излизат на балконите в нетрезво състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай