Лили продаде имот, прибра 340 бона

Примата на бг попа е на печалба от 150 хиляди

Лили продаде имот, прибра 340 бона | StandartNews.com

Лили Иванова е успяла да продаде апартамента си в затворения комплекс "Силвър Сити" до Южния парк, заради който съседите я съдиха преди няколко години. Тогава тя не беше платила таксите си за поддръжка, включващи разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности. Вероятно не го е направила, тъй като не пребиваваше в жилището, но подобна такса е задължителна за всеки притежател на имот в комплекса.

Така се стигна и до съдебно дело, заведено в районния съд от домоуправителя Георги Хаджитодоров. Мъжът пусна иск срещу примата на бг попа по чл. 410 от ГПК, което е за неплатени парични суми до 25 000 лева. Едновременно с това бе пуснал и още един иск за възбрана на имота и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото. Когато разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага звъннала на домоуправителя да си оправят сметките. Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016-а, делото е прекратено, след като тя си платила натрупаните задължения, а Хаджитодоров е оттеглил иска си.

След като възбраната паднала, Лили решила, че при първа възможност ще се отърве от апртамента и затова го обявила за продан. През ноември 2019-а сделката е финализирана, разкрива "Телеграф". Купувачът е 32-годишен мъж, който има фирма за търговия и е член на сдружение ДУЛО. Той е броил 342 270 лева на примата, която бе стопанка на жилището точно 10 години. През 2009-а го купи за 201 430, което прави печалбата й почти 150 хиляди. Неин комшия в комплекса бе най-добрият европейски голф играч англичанинът Ник Фалдо, закупил 2 апартамента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай