Ледът в Слънчев бряг идва от свинарник

Ледът в Слънчев бряг идва от свинарник   | StandartNews.com

Ледът в коктейлите по заведенията в някои морски курорти е бил произвеждан в мръсен свинарник. Разхладителните кубчета се правели в изоставената свинеферма на стопанския двор в Ахелой.

От там заминавали към съседните морски курорти. На скандалното производство се натъкнали инспектори от БАБХ - Бургас по време на проверка миналата седмица. Те пристигнали в свинарника край Ахелой след като получили сигнал, че там се произвежда лед, който снабдява половината Слънчев бряг.

Проверяващите били доста скептични, тъй като не повярвали, че това е възможно, но стриктно изпълнили задълженията си и пристигнали на място, за да се уверят лично. Изненадата им била огромна, когато открили в мръсния свинарник включен ледогенератор, който произвеждал поредната партида.

"Ние не можем да кажем точно в кои курорти се е доставял този лед и изобщо дали е бил доставян. В сигнала, който получихме, се твърдеше, че се снабдява половината Слънчев бряг. Дали това е така, не се наемам да кажа, защото нямаме доказателства.

За нас е важно, че спряхме това производство, защото се случваше на крайно нехигиенично място", коментира шефът на регионалната структура на БАБХ в Бургас д-р Георги Митов. На собственика на машината е съставен акт за 2000 лева. Пред ветеринарните власти той заявил, че не е произвеждал лед, а само оставил генератора за временно пазене в свинарника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай