Лазаня със сирена и спанак

Една от хитовите рецепти на известния дует Стоян и Лора

Лазаня със сирена и спанак | StandartNews.com

Лазаня със сирена и спанак вдъхновява всеки ценител и консуматор на изтънчените удоволствия на небцето. Това е една от хитовите рецепти на известния дует Стоян и Лора.  

Необходими продукти

За соса бешамел:

500 г кори за лазаня

500 г листа спанак

700 г рикота

500 г моцарела

200 г горгонзола

100 г пармезан

3 яйца

глава лук

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

сол и черен пипер на вкус

1200 мл прясно мляко

60 г краве масло

60 г брашно

1 с.л. мека горчица

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. За бешамела запържете брашното до златисто в загрятото масло.

2. Постепенно - при постоянно разбъркване - налейте млякото. Гответе, докато сосът се сгъсти леко. Трябва да остане малко по-рядък от обикновено, защото корите са без варене и ще поемат течността. Изключете котлона и овкусете с горчицата, сол и черен пипер.

3. Наситнете лука и чесъна и ги запържете в зехтина, докато омекнат и станат стъклени.

4. Залейте спанака с кипяща вода, за да омекне. След това го охладете под течаща студена вода и отцедете много добре, като го стискате с ръце. Нарежете го на ситно.

5. Смесете спанака, настъргания пармезан, натрошената горгонзола и рикотата. Разбъркайте добре. Добавете запържените лук и чесън, яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте добре.

6. На дъното на тава сипете от бешамела. Отгоре подредете кори за лазаня. Залейте с бешамел, поръсете част от спаначената смес и подредете шайби моцарела. Редувайте по този начин, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел и моцарела.

7. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете лазанята за 40 минути. Оставете леко да се охлади, нарежете и сервирайте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай