Събота,

КЗП хвана верига за бързо хранене, мамеща с кашкавала в сандвичите

От: Администратор -
A
A
A

Комисията за защита на потребителите (КЗП) хвана верига ресторанти за бързо хранене, които ползват топено сирене вместо кашкавал, който всъщност е описан в съдържанието на техни сандвичи. От там посочват, че така клиентите биват заблуждавани и за подобно нарушение ги грози глоба до 30 000 лв.

На ценоразписа, върху светещо табло и на витрината в обектите си, както и на своята интернет страница търговецът назовава влаганата съставка „кашкавал". Артикулът е изписан като „топено сирене триъгълни парчета" или „триъгълни парчета" без подробно описание, става ясно от документалната проверка на КЗП от фактурите от производителя.

Върху опаковката на продукта също било записано „нарязано топено сирене". Такъв надпис имало и на етикета на производителя върху кашона.

От комисията уточняват, че става въпрос за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и начина на представянето му в ресторантите от веригата, чието име не се посочва. 

Невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания продукт заблуждава потребителите и е възможно да повлияе на решението им за покупка, категорични са от КЗП по повод въпросните сандвичи.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички