"Кулата" остава затворена и от двете страни

"Кулата" остава затворена и от двете страни | StandartNews.com

Продължава двустранната блокада на ГКПП „Кулата – Промахон", като през пункта не преминават никакви автомобили. От двете страни на границата има опашки от чакащи камиони, съобщават от пресцентъра на МВР.

През ГКПП „Илинден – Ексохи" от 22.00 часа е започнало пропускането на леки коли и в двете посоки, като към момента се пропускат всички видове моторни превозни средства.

На граничните пунктове „Капитан Петко войвода", „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" трафикът е нормален, информира "Фокус".

Във вторник граничният пункт „Кулата - Промахон" се оказа блокиран от двете страни. В отговор на блокадата на гръцките фермери български шофьори на свой ред блокираха с жива верига границата с Гърция. Така от 13.00 часа вчера пунктът бе затворен за преминаване на превозни средства от всякакъв тип.

Причината за недоволството на българските шофьори е поредното нарушение от страна на гръцките фермери на споразумението за осигуряване на времеви прозорец за преминаване на тежкотоварни автомобили.

Българските шофьори се заканиха, че няма да вдигнат своята блокадата, докато граничните пунктове не бъдат изцяло отворени за преминаване. Тя заявиха, че ГКПП „Кулата - Промахон" ще остане затворен за преминаване на всички видове превозни средства през цялата нощ, като имат готовност блокадата да обхване и останалите гранични пунктове по границата с Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай