КРИБ иска среща с Борисов за акцизите

КРИБ иска среща с Борисов за акцизите | StandartNews.com

Бизнесът търси диалог за предстоящите промени в данъчното законодателство

Бизнесът иска среща с премиера Бойко Борисов, на която да се обсъдят предстоящи промени в законите и наредбите към тях, свързани с производството и търговията с акцизни стоки, се посочва в съобщение на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

На обща среща в КРИБ ръководствата на Българската петролна и газова асоциация, Националната лозаро-винарска камара, Булгартабак Холдинг, КТ Интернешънъл и други се обединиха около мнението, че промените в акцизното и данъчно законодателство както на законовите, така и на подзаконовите нормативни актове се извършват без оценка на въздействието им върху бизнеса, с налагане на свръхадминистративна тежест изцяло за негова сметка. Във връзка с това Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ще се обърне с настоятелна молба за среща към министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и ръководителите на акцизната и митническа администрация, на която да бъдат обсъдени всички скорошни и предстоящи промени на нормативната уредба, засягаща производството и търговията с акцизни стоки в страната, се посочва в съобщението. В края на миналата година бяха приети промени в Закона за акцизите и данъчните складове, според които ще се върнат измервателните уреди при производство на акцизни стоки, но след нотификация от страна на Брюксел.

След това отпадна идеята да се сложат измервателни уреди и на ведомствените бензиностанции, а с промени в наредбата за отчитане на продажбите те просто бяха вкарани в регистър. Сега в парламента вече се обсъждат нови промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай