Красавица отмъква Telegram, Павел Дуров с пръст в уста /СНИМКИ/

Милиардерът не плащал издръжка на децата си

Красавица отмъква Telegram, Павел Дуров с пръст в уста /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Красавица отмъква Telegram под носа на милиардера Павел Дуров, който в момента е разследван във Франция.

Предполагаемата майка на трите деца на Дуров Ирина Болгар обяви Telegram съвместно придобито имущество и реши чрез съда да му отнеме половината от компанията. Това съобщи самата тя в своя Instagram.

Според Ирина Болгар тя и Павел Дуров са имали пълноценна връзка в продължение на десет години, въпреки че не са се оженили. В същото време милиардерът обеща, че ще имат обща собственост:

„Всички значими семейни активи бяха регистрирани на негово име. Дадоха ми обещания, че моите деца и аз винаги ще имаме достъп до семейните ресурси, въпреки факта, че бракът ни не е регистриран официално, а съвместно придобитото имущество, включително месинджърът Telegram, е регистрирано изключително на негово име“, заяви Болгар.

Ирина Болгар се оплака, че е прекарала няколко години в търсене на скъп имот, който да стане дом за децата им: „Но този имот така и не беше закупен за нас, всички устни и писмени споразумения бяха нарушени“, каза Ирина Болгар.

Нека отбележим, че това не е първият път, когато Ирина заведе дело срещу Павел Дуров. Преди това тя го обвини в насилие над най-малкия им син и заяви, че той е спрял да плаща издръжка за децата в размер на 150 хиляди евро на месец (около 15 милиона рубли). През март тази година Дуров каза, че инвеститорите оценяват Telegram на повече от 30 милиарда долара.

Припомняме, че самият Павел Дуров беше задържан на френското летище в края на август. Той беше задържан в ареста няколко дни, след което му бяха повдигнати обвинения за 12 престъпления, свързани с подпомагане разпространението на порно и измами. Той беше освободен под гаранция от 5 милиона евро и му беше наложена забрана да напуска Франция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай