Кралски коледни картички отиват на търг

Средствата от продажбата ще бъдат дарени на хосписа Норфолк в Кингс Лин

Кралски коледни картички отиват на търг | StandartNews.com

Колекция от коледни картички, подписани и изпращани през годините от кралица Елизабет II и принц Филип, се предлагат на търг, предаде вестник "Daily Star". Организаторите от аукционната къща "Роулис" в Или, Кембриджшър, очакват за всяка картичка да бъде платена сума до 200 лири. Коледните послания, за които желаещите могат да наддават, са изпращани ежегодно в периода между 1998 и 2018-а.

Празничната картичка от 2017-а, например, изобразява кралица Елизабет II, която дава банан на слон, докато тази от 2004-а показва Нейно Величество и съпруга й на среща с ветерани от десанта в Нормандия. Някои от картичките изобразяват портрети на кралската двойка, докато на други кралицата и херцогът на Единбург позират пред коледната си елха. На търга ще бъдат предложени и няколко коледни картички на принц Чарлз със синовете му Уилям и Хари.

Средствата от продажбата на картичките, предоставени от член на персонала в Сандрингам, ще бъдат дарени на хосписа Норфолк в Кингс Лин, на няколко километра от провинциалното имение на кралица Елизабет II.

Понастоящем Нейно Величество и съпругът й принц Филип изпращат около 750 коледни картички годишно. Заради пандемията, 94-годишната кралица и 99-годишният й съпруг няма да посрещат по традиция членове на семейството в Сандрингам тази Коледа, пише БТА. Вместо това те ще прекарат празниците в изолация в замъка Уиндзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай