Кралицата сключва сделка с блудните херцози

Британският кралски двор прави споразумение с Хари и Меган в рамките на 72 часа

Кралицата сключва сделка с блудните херцози | StandartNews.com

Кралица Елизабет II е поискала от двореца да сключи сделка с принц Хари и Меган в рамките на 72 часа, тъй като внукът й е готов да напусне Великобритания в следващите дни, без да съобщи кога ще се върне, съобщи Дарик.

ВИЖ ОЩЕ: Приятел на Хари: Те се оттеглят заради медиите

Британският кралски двор е разтърсен след решението на херцозите на Съсекс да се откажат от задълженията си на висши членове на кралското семейство и да заживеят в Северна Америка. След като херцозите оповестиха решението си в сряда, 38-годишната Меган отлетя за Канада, като остави съпруга си принц Хари да се справи сам със скандала, който предизвикаха.

Сега британските медии съобщават, че кралицата е инструктирала придворните си сътрудници да решат трудния казус преди вторник, когато е първата официална изява на принц Хари.

Кралицата иска кризата с напускането на Хари и Меган да продължи не повече от шест дни – същата времева рамка, която беше необходима за отстраняването на принц Андрю след катастрофалното му интервю за Newsnight.

Според The Telegraph Елизабет II е поискала от сътрудниците си да „превърнат кризата във възможност“, като избягват сделка, която ще навреди на бъдещите кралски особи принцеса Шарлот и принц Луис.
Източници, близки до принц Хари, пък заявяват, че той няма да напусне Великобритания, докато не постигне сделка с Кралицата. Въпреки това обаче медиите отбелязват, че той може да напусне Острова без дата за връщане, след като почете официално годежа на принцеса Беатрис в Бъкингамския дворец.

Херцогът на Съсекс все още не е разговарял с баба си, баща си и брат си, тъй като принц Чарлз през уикенда бе в Шотландия, принц Уилям в Лондон, а самият Хари в Уиндзор. Срещата бе насрочена за днес,като идеята бе Меган да се включи в разговора по телефона. Все още обаче не е ясно ще се състоят ли височайшите кралски преговори за бъдещето на блудните херцози.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай