Кралицата даде нова титла на Уилям

Херцогът на Кеймбридж представя двора в Църквата на Шотландия

Кралицата даде нова титла на Уилям | StandartNews.com

Кралица Елизабет II определи принц Уилям за Лорд върховен комисар към Църквата на Шотландия. На тази позиция херцогът на Кеймбридж ще бъде официалният представител на монарха пред Църквата на Шотландия и ще извършва определени визити и церемониални задължения. Уилям поема поста от Ричард Скот, а преди него титлата е била държана от леля му, принцеса Ан.

Решението на кралица Елизабет II идва, след като принц Хари и Меган Маркъл се оттеглиха като старши членове на кралското семейство. Миналата седмица съпрузите и монархията постигнаха споразумение за условията по това оттегляне. След кратък преходен период, който приключва през пролетта, херцозите на Съсекс ще се разделят с обръщенията "техни височества" и ще бъдат свободни да разделят времето и живота си между Великобритания и Северна Америка.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън продължиха непоколебимо да изпълняват всички свои кралски задължения по време на разразилата се драма Мегзит и може би затова Елизабет II е решила да осигури за по-големия си внук още височайши ангажименти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай