Коя е най-богатата жена в света

Макензи, бившата съпруга на Джеф Безос, добави 30 милиарда към сметките си

Коя е най-богатата жена в света | StandartNews.com

Макензи Скот, бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос, стана най-богатата жена в света, след като акциите на компанията поскъпнаха на фона на пандемията от коронавирус, в която повечето хора предпочетоха да пазаруват онлайн. Скот, която притежава 4-процентен дял в гиганта за електронна търговия, добави още 30,3 млрд. долара към банковата си сметка през последната година, а това повиши нейното лично богатство до зашеметяващите 67,4 млрд. долара, съобщи Bloomberg.

Скокът в цената на акциите идва, след като те така или иначе скочиха рязко по време на пандемията, тъй като хоумофисът и затворените фирми изпратиха потребителите да поръчват от гиганта за търговия на дребно. Акциите са се увеличили от близо 2000 до 3500 долара само от началото на 2020 година, пише Дарик. А това пак потвърждава поговорката, че пари при пари отиват - богатите стават все по-богати в САЩ, като най-богатите хора са получили още 800 милиарда долара в банковите си сметки от началото на пандемията, докато обикновените американци се чудят как да вържат двата края.

Скокът на акциите направи Скот  и 12-ият най-богат човек в света. Като част от „Даването на залог“ - ангажимент сред някои от най-богатите в страната да дарят по-голямата част от богатството си - Скот даде 1,7 милиарда долара на организации с нестопанска цел. Бившите съпрузи Джеф и Макензи постигнаха споразумение, което предостави на Макензи около 19,7 милиона акции на Amazon.com. Двамата обявиха през януари 2019 г., че се развеждат след 25 години брак и четири деца, след като американският вестник National Enquirer разкри, че технологичният предприемач е имал връзка с бившата водеща на новините Лорън Санчес.

Бившият съпруг на Скот продължава да бъде най-богатият човек в света с нетна стойност от 205 милиарда долара, заемайки позицията си номер едно в индекса на милиардерите на Bloomberg.Бил Гейтс е втори с 126 млрд. долара на името си, следван от Марк Зукърбърг със 112 млрд. долара и Илон Мъск със 110 млрд. долара.

Изпълнителният директор на Tesla Мъск за кратко изпревари Зукърбърг в понеделник, когато неговото нетно богатство нарасна до 115,4 милиарда долара, когато акциите на Тесла доведоха до увеличение с 12%. Акциите в автомобилния гигант са нараснали с около 500 процента тази година, тъй като инвеститорите залагат на Мъск, лидер в пазара на електрически автомобили, а личното му богатство се е утроило, откакто пандемията навлезе в Америка през март.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай