Коя българка е добра приятелка с Роко Бароко

Световният дизайнер покани Анелия Петкова и семейството й на юбилейното си ревю в Помпей

Коя българка е добра приятелка с Роко Бароко | StandartNews.com

Истинските творци нямат възраст – преди броени дни самият Роко Бароко го доказа с юбилейната си колекция. Световноизвестният дизайнер, който празнува 80 и половин век в индустрията, за пореден път триумфира на сцената.

В Театро гранде в Помпей неостаряващият корифей на вечната елегантност и италианската съблазън беше аплодиран от 2000 ценители на висшата мода. Между тях бяха министърът на културата Дженаро Санджулиано, актьорите Мариса Лаурито и Фабрицио Корона, тв звездата Джануария Промало, Анелия Петкова от „Брайдъл фешън“, която представя Роко Бароко в България и беше поканена лично от него със семейството си. 

„Емоциите и овациите избухнаха още с първия от 80-те модела в ревюто. 50 манекенки дефилираха под звуците на музиката от хитовете „Гладиатор“ и „Помпей“, разказа за „Стандарт“ бизнесдамата, която отдавна е близка приятелка с Роко Бароко.    

Творенията на маестрото са пиршество за сетивата – цветове, бродерии, аксесоари, многонишкови огърлици, високи гривни от кристали Сваровски. Палитрата е сякаш от мраморните зали в дворците на Помпей, унищожени от лавата на вулкана. Рисунъкът в облеклата напомня за стенописите, възкръснали в акропола - розово, лилаво, златно, сребристо, оранж, любимата комбинация на Роко Бароко бяло и черно. Някои от тоалетите са бродирани със специални пайети, които "отразяват светлината като огледала във водата", както пояснява авторът им.

Дългите рокли са с дълбоки деколтета на гърба и са декорирани с бижута. Естествени коприни, изискани десени, дантелен пачуърк и сложни кройки, които перфектно подчертават тялото. Твърди и блестящи корсети  оформят силуета. Шикът на Римската империя възкръсва и в детайлите, и в цялостното излъчване на дрехите.

„Роко Бароко сбъдна голямата си мечта – да направи зрелище точно сред руините на Помпей, на който във времето е посветил пет колекции“, пишат медиите в Италия. Стилистът направи премиера и на новия си парфюм със знаковото име Pompei еterna. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай