Кой плаща на адвокатите на Меган?

Съдебната такса по делото на Маркъл срещу таблоидите гони 2 милиона

Кой плаща на адвокатите на Меган? | StandartNews.com

Почти два милиона паунда ще глътнат юридическите услуги, свързани с делото на Меган Маркъл срещу британския таблоид "Мейл он сънди". Херцогинята на Съсекс загуби поредната схватка с магистратите, след като Висшият съд в Лондон разреши в защитата да бъдат включени подробности от неотдавна публикуваната биографична книга за принца и жена му, съобщи Ройтерс.

Херцогинята на Съсекс съди издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за статии във вестника, публикувани миналата година, които включват откъси от писмо, което Меган написа до баща си Томас през август 2018-а. Преди делото, което се очаква да започне на 11 януари, вестникът поиска разрешение да допълни материалите си с аргумента, че Меган и Хари са сътрудничили в съставянето на биографичната книга "Да намериш свободата", посветена на живота им и излязла на пазара през август. Според адвокатите на вестника книгата показва, че Маркъл е възнамерявала някои подробности от живота й да бъдат оповестени, включително и части от въпросното писмо.

Засега разходите по делото на защитата на Меган са малко под 1 милион и осемстотин хиляди британски лири. Въпросът е кой ще покрие тези харчове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай