Коронавирусът носи бейбибум и бум на разводите

Двойките отскоро се радват на изолацията, другите са в ужас

Коронавирусът носи бейбибум и бум на разводите | StandartNews.com
  • Двойките отскоро се радват на изолацията, другите са в ужас

Двоен бум ще има след домашната изолация заради коронавируса – бейбибум и бум на разводите. Хипотезата бе потвърдена от психолога Елена Димитрова-Ангелова в интервю за бТВ. Вече 2 седмици сме затворени вкъщи заради противоепидемичните мерки. И това положение ще продължи поне до 12 април, за когато е насрочен краят на извънредното положение. А е напълно възможно то да бъде удължено. Семействата живеят между хола, кухнята и спалнята и са заедно 24 часа 7 дни в седмицата. Всички двойки, които са започнали своята връзка наскоро се радват на това, че ще прекарват цели дни заедно. Младите семейства със сигурност ще се радват на повече деца след края на кризата. Но не така стои въпросът при двойките, които са заедно от дълго време или имат тлеещи проблеми. Те са ужасени в момента, каза Ангелова.

„Да бъдем заедно с другия, особено когато имаме деца, е истинско предизвикателство в момента. Защото проблемите, които сме „замитали“ настрани, докато ходим на работа или сме имали други занимания, сега избуяват”, подчерта експертката. По думите ѝ конфликтите могат да бъдат изразени навсякъде в домакинството, когато няма ясно поставени граници.

„В тази ситуация е по-добре да бъдем активни, отколкото реактивни. Ако ще бъдем работещи хора вкъщи, нека ясно да начертаем границите, така че да се чувстваме добре. Всеки от партньорите да обясни какво му е нужно, за да се чувства добре и да си свърши работата“, обясни психологът.

Ангелова смята, че ситуацията в момента не е естествена и е нормално хората да са напрегнати. Тя обясни, че е по-важно да се знае какво ще се случи с обществото след края на режима.

Експертът подчерта, че е важно да назоваваме чувствата си. Според нея по този начин и партньорът ще се отвори , а така ще се комуникира по-открито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай