Колко струва възмездието за Даяна

BBC ще дари 2 милиона долара на избрана от кралското семейство британска благотворителна организация

Колко струва възмездието за Даяна | StandartNews.com

25 години след историческото интервю "Панорама" на принцеса Даяна тя най-сетне ще получи възмездие. След като миналата година започна разследването за скандалното интервю на BBC, което принц Хари и принц Уилям смятат за едно от обстоятелствата, допринесли за трагичния инцидент на майка им, от медията се извиняват за измамния начин, по който принцесата е била подведена да се изправи пред камерата.

За да се реваншира, медията ще дари 2 милиона долара на избрана от кралското семейство британска благотворителна организация - точно както Даяна би искала да се случи. BBC са спечелили 1.5 милиона долара от интервюто, затова връщат сумата към семейството, заедно с допълнително обезщетение. Вероятно решението към коя организация да се насочат парите ще вземат Хари и Уилям. 

През 1995 година журналистът Мартин Башир подвежда Лейди Ди с фалшиви документи и й повлиява да се изправи пред камерата, за да говори за провалената си връзка с принц Чарлз. Тогава Даяна казва заветните си думи: "В брака ми имаше трима души, затова беше малко пренаселено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай