Колко милиона прибра Хари за рождения си ден

Кралица Елизабет II е вложила приблизително по 25 милиона

Колко милиона прибра Хари за рождения си ден | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Принц Хари

Щедри подаръци получи Хари.  Навръх рождения си ден миналата седмица принцът е наследил около 10 млн. долара, според вестник Times.

Изданието посочва, че кралица Елизабет II е вложила приблизително по 25 милиона в попечителски фонд за правнуците си през 1994 г. А Хари и по-големият му брат Уилям са поискали парите на две вноски: на 21-я и 40-я си рожден ден.

"По това време беше създаден попечителски фонд. Това беше начин, по който кралицата можеше да задели пари за правнуците си, когато пораснат, и начин да предаде част от имуществото си по данъчно ефективен начин", споделя бивш дворцов съветник пред медията.

В края на миналата седмица оттеглилият се в САЩ херцог на Съсекс отпразнува празника си с парти, организирано от съпругата му Меган Маркъл в Монтесито. По повод събитието и от Бъкингам се включиха с кратък поздрав, който гласеше: "Пожелаваме на херцога на Съсекс много щастлив 40-и рожден ден!"

Припомняме, че принцът е в обтегнати отношения със 75-годишния си баща, крал Чарлз, както и с брат си Уилям. От 2020 г. насам Хари и Меган живеят в Калифорния с двете си деца - принц Арчи и принцеса Лилибет.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай