Колко дълго ще живеем според зодията си. Безценни съвети

Една зодия е болнава по рождение

Колко дълго ще живеем според зодията си. Безценни съвети | StandartNews.com

ОВЕН – Избягвайте стреса

Овните лесно се въодушевяват от нещо и избухват и затова им липсва самоконтрол и търпение.

Те са доминиращи и имат силна воля. Могат да бъдат груби, прибързани и нетолерантни. Много са емоционални.

 

Това води до развитие на стрес, депресия, главоболие и безсъние. Но като цяло Овните имат много впечатляваща продължителност на живот. Уязвимите места на тази зодия са предимно главата, сънят, сърцето.

Този знак е склонен към мигренозни пристъпи, сърдечни заболявания, периоди на безсъние.

Ако контролирате режима на активност и нощна почивка можете да увеличите продължителността на живота до повече от 79-83 години.

ТЕЛЕЦ– Затлъстяването ви е враг

Яркият и дълъг живот на Телците (83-86 години) се дължи на тяхната активност и готовност за саможертва.

Този знак се втурва да помага на роднини и непознати при първото повикване. На Телците дълголетието им е гарантирано от звездите.

Жените имат всички шансове да отпразнуват своята 80-годишнина, а мъжете, след като преодолеят този крайъгълен камък, ще доживеят по-близо до 82 години.

Склонността на Телеца към затлъстяване, заболявания на пикочно-половата система и ставите обаче може значително да съкрати годините им.

Не трябва да поемат рискове заради дреболии. Жените могат да се похвалят с отлична физическа издръжливост, но не трябва да се претоварват с работа.

БЛИЗНАЦИ – Пазете си ума

Близнаците непрекъснато мислят за живота си и търсят неговия смисъл. Често ги завладява скуката и унинието, преминаващи в депресия.

В резултат на това могат да възникнат проблеми с дихателната система, теглото и заболявания на крайниците.

Гладуването и диетите са им противопоказни. Тялото на Близнаци не приема изтощение.

Грижете се за стомаха си, хранете се правилно и ще доживеете до 84-88 години. Опитайте се да запазите максимално дълго умствената си яснота.

Трябва да внимавате, докато шофирате. Жените Близнаци имат добро здраве, но си струва да се пазят от настинки.

Мъжете са по-малко имунизирани. След 45 години рискът от белодробни заболявания се увеличава.

РАК – Разчитайте на лекарите

Раците са мнителни и често откриват признаци на несъществуващи заболявания в себе си. Случва се да не вярват във възстановяването си, което подкопава вътрешните резерви на тялото.

Хората, родени под този знак, са склонни към депресия и психоза, а това се отразява и на други аспекти на здравето. Насърчават се да спортуват. Жените Раци често страдат от главоболие и късогледство.

Средната продължителност на живот при тях е над 75 години.

Слабото място при мъжете е имунитетът, а с възрастта възникват проблеми в ставите и стомаха.

Основното правило: насърчавайте здравословния начин на живот и не пренебрегвайте помощта на лекарите.

ЛЪВ – Слушайте тялото си

Хората родени под този знак не обичат да се оплакват и често крият  от близките си болезнените симптоми, забавят лечението до последно и след това недоволстват от високата цена на лекарството.

Типични заболявания са проблеми с гръбначния стълб, ставите, проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

В напреднала възраст те могат да имат наднормено тегло, но не побеляват дълго време. В борбата с болестите на лъвовете им помага оптимизмът, присъщ на представителите на този знак.

Те трябва да слушат тялото си и да посещават лекар, още при първите симптоми. Жените се оплакват от сърдени проблеми и живеят до над 79 години.  Продължителността на живот при мъжете е до над 75 години.

ДЕВА – Трудолюбиви столетници

Девите не са лишени от здраве, въпреки че повечето от тях имат уязвима храносмилателна система и страдат от разстройства, свързани с нейната работа.

Но въпреки това астролозите наричат ​​Девите най-здравите и трудолюбиви столетници.

Те са свикнали да се грижат за здравето си. В същото време спортът няма да им е излишен.

Жените Дева могат да се похвалят с отлично здраве и ще живеят повече от 80 години. Мъжете Дева могат да надхвърлят над 85 г.

Девите са толкова натоварени с домакински и служебни задължения, че повечето леки неразположения просто не ги забелязват.

Типични заболявания са проблеми с храносмилателната система, лумбалния отдел на гръбначния стълб, ранно далекогледство.

ВЕЗНИ – Слаб имунитет

Този знак не се отличава с дълголетие, но скритите резерви на тялото влизат в битка с болестите и успешно ги побеждават.

Продължителността на живота е видимо над 83 години за мъжете и жените. Звездите препоръчват да се поддържа баланс на температурата и влажността в дома.

Имат възможност да спорят с упоритата астрономическа статистика и да спечелят няколко години живот в повече, ако се погрижат за слабия си имунитет.

Високите защитни свойства на тялото ще помогнат на Везните да избегнат други потенциални рискове – заболявания на кожата, кръста и бъбреците.

Важно е да избягват места с висока влажност и студ. Не трябва да пропускат ваксинациите и да се преуморяват.

СКОРПИОН – Не вярвате в медицината

Проблемът на тази зодия е тяхната неприязън към лечението и недоверието към медицината. Те никога няма да отидат в болницата, но се доверяват на висши сили.

Средната възраст на живот е над 75 години, като може да бъде и повече, ако използват медицинска помощ. Грижете се за здравето си от ранна възраст.

Те предпочитат да завършат жизнения си път, преди да достигнат дълбока старост, само и само за да се отърват от  медицинска намеса в живота им.

Страдат от заболявания на черния дроб, пикочно-половата система, различни инфекции, а също така много често страдат от различни наранявания.

СТРЕЛЕЦ – Закаляване на организма

Стрелците не са много здрави. Да, и те самите са небрежни към здравето си. И мъжете, и жените трябва да обърнат повече внимание на физическата форма и закаляването.

Също така контролирайте работата на пикочно-половата система. При благоприятен сценарий са им гарантирани минимум 75-80 години живот.

Мускулно-скелетната и сърдечно-съдовата система с пълен букет от хронични заболявания, буквално съкращават живота на Стрелците.

Жените Стрелец на възраст е важно редовно да приемат витаминни препарати, за да поддържат привлекателен външен вид на кожата и косата.

Мъжете е задължително да обръщат по-сериозно внимание на простата си. Избягвайте стресовите ситуации.

КОЗИРОГ – Шофирайте внимателно

Тази силна зодия от детството знае какво трябва да се изтърпи, за да се получи нещо по-добро. Козирогът понася смело и търпеливо всички настинки и болести, като не забравя да се подлага на профилактични прегледи и консултации.

До дълбока старост (88-92 години) Козирогът ще има добро зрение, отлична памет и слух. Тяхното слабо място са дихателните органи.

Освен това жените Козирог са предразположени към заболявания на пикочно-половата система. Те са „магнит“ за наранявания и злополуки, така че трябва да внимават при шофиране.

Козирогът на възраст е запазен и привлекателен. В зряла възраст заплахата за ставите, жлъчните пътища и храносмилателната система е висока.

ВОДОЛЕЙ – внимавайте със зъбите

Водолеите живеят до над 75 години, докато прекъсват логичната медицинска верига. През зимата те могат да бъдат здрави дори след контакт с източника на вируса.

Но през лятото – лесно маже да ги тръшне пневмония, защото слабото им място е гърлото и често лягат с температура след студена напитка.

Възможно е да имат проблеми с храносмилането и стомаха. Жените страдат от ниско кръвно налягане.

Мъжете не знаят как да се справят със стреса, което води до психични разстройства. Хората от този знак са склонни към депресия, различни заболявания на зъбите и венците, разширени вени.

Водолеите остават привлекателни в напреднала възраст, въпреки че често стават с наднормено тегло.

РИБИ – Пазете се от настинки

Това е най-болнавият знак. От детството Рибите страдат от настинки, алергии и инфекции.

Възрастните са предразположени към заболявания на ставите, белите дробове и кожата, анемия.

Жените са по-податливи на настинки. Мъжете страдат от физическо претоварване. Възрастните риби обикновено са стройни и млади, с отлична подвижност и умствена бдителност.

За жените Риби продължителността на живот е около и над 83 години,  за мъжете около и над 80. В ранна възраст бъдете по-често на открито и избягвайте горещите извори.

Рибите са склонни към прекомерна емоционалност – приемат всичко твърде лично. Въпреки, че водата е тяхната стихия, трябва да бъдат по-внимателни с нея.

Източник: Новото познание

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай