Кои са най-богатите писатели в Англия и САЩ

Джоан Роулинг води на мъжете

Кои са най-богатите писатели в Англия и САЩ | StandartNews.com

Джоан Роулинг отново води класацията на най-богатите писатели в Англия и САЩ, съобщи „Форбс“. Няма съмнение, че книгите за Хари Потър, тематичните паркове и новата пиеса за момчето маг, носят на дамата гигантски постъпления от авторски права. Роулинг пусна и детективски романи под псевдонима Робърт Галбрейт, които излизат в милионни тиражи.

Джеймс Патерсън

Авторът на кримките за детектива Алекс Крос направи тандем с Бил Клинтън за книгата му "The President Is Missing" и това му донесе второто място на „Форбс“ и 70 милиона долара само за година.

Мишел Обама

Бившата първа дама на САЩ продаде 10 милиона от мемоарите си "Becoming", стана истинска писателка и в края на 2019-а влезе в топ 5 на най-заможните автори. 

 Джеф Кини

Не знаем почти нищо за този американец, който с детските си книжки „Дневниците на слабака“ прави огромни тиражи и печели много милиони. Началото на поредицата е през 2007-а, а от тогава Кини прибира по 20 милиона на година, като в  печалбите се включват и тези от детския сайт Poptropica.

Стивън Кинг печели не само от мистериите си, но и от тяхното екранизиране. През 2019-а прибави към сметките си още 17 милиона от филмирането на „То“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай