Кои са мъжете във "Фермата" 7 /Фото/

С колоритни и вдъхновяващи участници започна новият сезон

Кои са мъжете във "Фермата" 7 /Фото/ | StandartNews.com

С колоритни и вдъхновяващи участници  започна новият седми сезон на „Фермата: Време за пробуждане“. В стопанството влизат 10 жени и 12 мъже от цяла България, за да покажат силата и волята си, и да изпълнят най-възвишената и значима мисия в предаването до момента – да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума и да съградят работещо стопанство за монасите. В премиерния епизод в стопнаството влязоха само мъжете, а дамите ще видим в понеделник вечерта. Но кои са мачовците от новия сезон на шоуто?

Борислав Гостев е на 41 години от Пазарджик, но работи във финансовия сектор в София. Той е първият банкер във „Фермата“.

Роден е в семейството на учителка по физкултура и заварчик. Докато следва в УНСС, работи като барман, продавач на пица, в школа по танци и като статист във филми. Днес е част от корпоративния свят, но плаща висока цена за лукса и комфорта. Изтощен е и има нужда да смени психическата умора с физическа, а мръсния градски въздух - с полъха на оборска тор.

Въпреки че никога не е хващал трион, не е цепил дърва и не е доил кози вярва, че ще се справи със селския живот и ще изненада всички, които подценят „костюмаря“. Във „Фермата“ ще търси не само физически предизвикателства, но и промяна в личния си живот.  

Виктор Каров е на 26 години, от Чепеларе, строителен предприемач. Чрез него духът на Родопите ще оживее във „Фермата“.

Той е уравновесен, анализиращ, трезво мислещ. Завършил е музикално училище, а след това Военноморското училище. Служил е на легендарната фрегата „Смели“, плавал е като механик за голяма танкерна компания. Като моряк, далеч от дома осъзнал, че неговият пристан е Чепеларе. Днес е строителен техник и ръководи малката фирма на баща си за сглобяеми дървени къщи.

Притежава солидни технически и строителни умения, физическа издръжливост, лидерски качества и фермерски познания. Свири на гайда, акордеон и пиано.

Георги Гергинов е на 41 години, от Севлиево, строител и ресторантьор. Бивш емигрант. Върнал се е в България завинаги, защото обича родината си. Не съжалява за избора си.

Георги заминава за Белгия, когато е на 20. Осемнайсет години работи като строител. Преди две години се връща със семейството си и отваря заведение в Севлиево. Баща е на пораснали син и дъщеря. Държи на семейните ценности. Лидер.

Един от факторите, оформили силния му характер, е липсата на силна мъжка фигура в живота му. Баща му го изоставя, когато е само на 6 годинки.

Верен на победоносното си име, Георги влиза във „Фермата“ за победа. В стопанството ще разчита на строителните и организационните си умения.

Ивайло Герасимов е на 35 години, от София, но живее и работи в Лондон. Връща се в България заради Ковид пандемията.

Ивайло заминава за Англия преди десетина години. Първоначално се прехранва с миене на чаши. Издига се до барман в пъб, а последните 3 години управлява различни заведения, включително това на лекоатлета Юсейн Болт. Пълният локдаун на Острова го кара временно да се върне в София.

Личният му живот е като труден ребус. Баща е на двама сина от две жени - единият е на 12, другият - на 4. Има брак с трета жена. Тя по-голяма от него и е майка на 23-годишна дъщеря, която, от своя страна, също има дете. Факт, който го поставя в графата „млад дядо“.

Ивайло притежава високо самочувствие. Определя се като лоялен човек, на когото може да се разчита. Вярва, че е роден с късмет.

Кирил Михов е родом от Карнобат, но живее в с. Гъбене, на 44 години, актьор на свободна практика. Изиграл е стотици представления в страната и чужбина, но не се страхува и от селския труд. Изиграл е стотици представления в страната и чужбина, но също така вдига чардаци, прави покриви, коси, гледа животни.

Не харесва новия дигитален свят, търси простотата на живота сред природата. Преди 6 години напуска града, за да заживее в къща на 160 години от кирпич и камък в Габровския Балкан. В нея днес заедно със съпругата си отглежда 4-годишната им дъщеря.

Кирил е интелектуалец, творец, работяга и философ. Забавен и остроумен. Обича да спори, но само с опонент на неговото ниво. Във „Фермата“ ще повдигне две теми - за смазващото отношение на хората към околната среда и тази за ловците. „Недолюбвам хората, които нехаят за природните ресурси и онези, които говорят за лова, без да познават същината му“, казва той. 

Костадин Шопов е на 40 години, от  Пловдив, но работи в Лондон като фронт офис мениджър в световна хотелска верига. Рядко се прибира в родината и изпитва нужда да усети отново българското.

Костадин е живял 20 години в България и 20 - в чужбина, включително в Португалия и Барселона. От 5 години е в британската столица. Като мислене и принципи е повече западняк, отколкото нашенец.

„Виждам промяна тук, но всичко се случва много бавно. Дразни ме, че сме мързелив народ и не спазваме правилата. Ненавиждам тукашната обществена безотговорност. Няма обединение, в което всички да вървим заедно“, казва той. Мечтата му е България да стане приветлива държава.

Любомир Иванов е на 36 години, от Благоевград, но е собственик на транспортна компания в Чикаго. 

Въплъщение на американската мечта. От дете иска да живее в Щатите. На 18 заминава зад Океана, след като е приет в местен колеж. Две години по-късно слага точка на следването си по финансови причини, губи статуса си на имигрант и започва да работи какво ли не. Днес има компания с 40 камиона, които оперират в 48 щата. За него работят близо 100 души.

Любомир няма материални затруднения. Голямата му болка е липсата на здраво семейство. Съпругата му го е напуска, а той преживява трудно края на брака си. Неговата опора са двете му деца.

Състезател е по бразилско джиу джицу и има внушителна външност. Във „Фермата“ ще иска да докаже силата си. „За мен това е не само състезание, а и приключение. Искам да го изживея и след това да сбъдна последната ми голяма мечта - да имам голямо, хубаво семейство“, казва той. 

ариян Щерянов е на 30 години, от София, занимава се със земеделие. Има минало в тъмните среди, носел е прякора Бесния. Сега се разкайва и търси опрощение.

Съдбата му е белязана от раждането му. Баща му е един от лошите герои в мутренското минало на България. Опитвал се е да купи сина си с коли и пари. За да нарани майка му, до 18-годишна възраст Мариян бил записан с името Мериян. „С момичешко име. Всички ме подиграваха и ме наричаха Лейди Мериян“, спомня си с горчивина Щерянов.

Мариян е възпитаник на спортното училище на ЦСКА, но тръгва по лош път. Става част от бандата за кражби на Джиджи. Бил е наемник в Ирак. Стъпвал е накриво много пъти, но една постъпка не може да си прости - взел е пари, за да удари майка и дъщеря.  

Днес е собственик на стопанство за земеделски култури, дадено му от хората, на които е бил лична охрана. Влиза във „Фермата“, за да търси опрощение за греховете си. „Искам хората да не ме определят по моето минало“, казва той.

Пламен Пеев е на 32 години от Ябланица, търговец в сферата на горивата.

Не се страхува от промените. Има нужда да бъде различен, да провокира. Ерген е. Харесва жените с комерсиална визия, но не и с комерсиално поведение.

Израства в религиозно и праволинейно семейство, което се опитва да наложи своите ценности и да начертае пътя му. От Ябланица отива в София и започва да се развива в голяма световна корпорация. Скоро осъзнава, че преследва чужди амбиции. Отказва се от кариера в големия град и се връща в родното си място - решение, заради което майка му го смята за неудачник.

Към „Фермата“ го води желанието за победа и нуждата да отправи своите послания - да вярваме в себе си, а не във висша сила.  

Стефан Григоров е на 38 години, от София, IT предприемач. Бизнесмен, който не парадира с успеха си. Все още е ерген. 

Стефан е съосновател на голяма българска IT компания, оценена на около 10 милиона лева. За него и партньорите му работят над 100 души, а компанията им продава услуги в Германия, Великобритания, Швейцария и САЩ.

Стефан обаче не е роб на парите - за него е по-важно в какво вярва човек и с какво допринася в обществото. Постоянно овладява нови знания и умения.

Притежава качества и потенциал, които да го превърнат в мечтателя на „Фермата“. Смята, че има визия как всички да съжителстват в хармония. Благодарение на спортовете, които практикува активно, е сръчен, силен, бърз и издръжлив.

Чавдар Христанов е на 46 години от Плевен, хлебар. Наследник е на голям род с богата история. Прадядо му е бил част от опълчението на Шипка, а самият той носи традициите на българското патриархално семейство. Баща е на три деца, свири на кавал.

Дълги години Чавдар е изпълнителен директор в голяма финансова компания. Спецификата на работата обаче го вкарва в морален конфликт, той напуска добре платената си длъжност в София и се връща в Плевен. В родния си град създава пекарна за автентични български изделия.

Във „Фермата“ иска да покаже, че традиционните семейни ценности, честният труд и многото деца са огромен плюс, а не тежест. Освен с посланията си, Чавдар влиза във „Фермата“ и със своя кавал.

Цоньо Трифонов е на 51 години, от село Крушево, шофьор.

Обикновен, скромен човек и голям веселяк, който получава жестоки удари от съдбата. Първият идва от съпругата му, която започва връзка с брат му. Разделят се. Той се изнася и заминава за Испания, а бившата му заживя с новата си любов и с двете й деца от Цоньо. Днес двамата братя са в добри отношения. А жената, която ги е разделила, вече не присъства в живота им. 

В Испания Цоньо работи във ферма за овце, а след това е шофьор. При един от курсовете се оказва, че стоката е крадена и той попада в ареста. От срам, решава да сложи край на живота си, но съдбата решава друго.

През 2018 г. Цоньо се връща в севлиевското село Крушево. Днес работи като шофьор във фирма за ядки. Обича живота на село, където се чувства свободен. Трудностите не го плашат.

Снимки bTV

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай