Кои храни и как се запазват най-добре във фризера

Изделия от бутер тесто и други вкусотии се запазват лесно във фризера

Кои храни и как се запазват най-добре във фризера | StandartNews.com

Репортери от американското издание „Инсайдер“ разговаряха с шеф-готвачи от различни ресторанти и откриха кои ястия най-добре се запазват във фризера.

Сладкарят и автор на рецепти Джеси Шийън препоръчва това да се прави с изделия от бутер тесто.

"Напълнете кроасана с шоколад, ванилов крем или яйца със сирене, и го можете да го държите във фризера до един месец", съветва Шийхан.

Поставете тестеното изделие в камерата, дръжте го докато замръзне, и след това го увийте в пластмасово и алуминиево фолио, така че да не „абсорбира миризмите от фризера“.

Друг главен готвач Крис Мартин вярва, че кърито е идеалното ястие за замразяване и размразяване, тъй като има вкусова комбинация, която е трудна за разваляне. Основното в процеса е да се използва специален пакет вместо твърд контейнер, за да се предотврати навлизането на въздух.

Според шеф-сладкаря и блогър от Филаделфия Айлийн Грей тестените изделия, като  хляб и мъфини например, са едни от най-добрите продукти за замразяване и по-нататъшна употреба.

"Когато сложите хляб в хладилника, той става застоял по-бързо, тъй като в процеса се отделя влага. Но ако поставите такъв продукт веднага във фризера, всички тези реакции спират и готовото за печене тесто остава напълно свежо", обяснява Грей.

Тя посъветва опаковане на кифли или хляб първо в полиетиленова опаковка, а след това във фолио. Когато ястието трябва да се размрази, просто го оставете на стайна температура или поставете в топла фурна за няколко минути.

Но Франк Прото от Института за кулинарно образование в Ню Йорк смята, че е оптимално да се замразят кюфтета с доматен сос.

"Това ястие е добре да се съхранява при минусови температури, тъй като не се влошава на вкус и текстура. Кюфтетата се правят от мляно месо и свързващи вещества (галета, яйца и сирене), които са сериозно смлени или разбъркани. Следователно те няма да отделят влага. Същото е когато става въпрос за доматен сос (по време на готвене доматите се пюрират)", казва Франк Прото.

Той препоръчва да съхранявате кюфтета в полиетиленов плик за замразяване и преди употреба да ги оставете в хладилник за една нощ преди ядене.

"Обичам да замразявам задушени храни. Използваме вакуум за опаковане," казва готвачът от Лос Анджелис Джет Тил. "Винаги имаме готови за ядене поне десет от тези ястия."

За да запазите вкуса и текстурата, Тила препоръчва да преместите задушеното в хладилника няколко часа преди да сте готови да го ядете. Тогава то се размразява правилно. Но ако няма време за това, продуктът може да се нагрява при средна мощност в микровълнова печка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай