Кое поколение остарява най-бавно?

Милениалите са попили мъдростта и грешките на предишните поколения, казва д-р Антъни Роси

Кое поколение остарява най-бавно? | StandartNews.com

Потребителите „обвиняват“ актрисите Ан Хатауей, Ема Стоун, Хилари Дъф в интернет, че нито възрастта, нито майчинството, нито натовареният график не се отразяват върху фигурите и лицата им. Здравни експерти разкриха защо смятат, че хората, родени между 1981 и 1996 г., изглежда остаряват по-бавно.

Това е така, защото милениалите са попили мъдростта и грешките на предишните поколения, казва д-р Антъни Роси, дерматолог, професор и изследовател в Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в Ню Йорк. Според него те са първите, които редовно и правилно са използвали слънцезащитни продукти, които могат да играят голяма роля за забавяне на стареенето.

Според проучването на Американската академия по дерматология от 2023 г. 20% от поколението Z вярват, че красивият тен е по-важен от защитата срещу рак на кожата. 30% са признали, че биха предпочели да изглеждат „страхотно“ днес с тен, „дори ако това означава, че изглеждат по-зле в бъдеще“.

Второ, родените през 80-те и 90-те години обикновено са доста внимателни по отношение на ежедневната си грижа за кожата. С наближаването на 30-те и 40-те започват да използват продукти с антиоксиданти и ретиноиди, които също са врагове на стареенето.

И, разбира се, много представители на тази възрастова група прибягват до „трикове“ като филъри и ботокс, отбелязват козметолозите. Всичко се обединява – слънцезащитен крем, хипер-специфични режими за грижа за кожата и козметични инжекции – за да се постигне този ефект против стареене. И така представата на обществото за това как би трябвало да изглежда една жена се изкривява и отдалечава от реалността.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай