Кметът на Сатовча със скандална сделка за имот

Кметът на Сатовча със скандална сделка за имот | StandartNews.com

Миналата година кметът на Сатовча Арбен Мименов е сключил скандална сделка за имот. Обикновен багерист закупил над 1000 квадрата земя в село Кочан, след което му я продал. В момента на мястото се издига новопостроената къща на градоначалника, сочи разследване на бТВ.

Юлиан Атипов и Васко Багериста, както всеки му казват, спечелил търга за земята през 2011-а година. Той платил 4620 лв за 550 декара.= Миналото лято той купил и още 500 декара от общината - за сумата 2000 лв. След няколко дни 1050 квадрата стават притежание на кмета Арбен Мименов. Документите сочат, че са това той платил 8000 лв.

Багеристът получава средно 500-600 лв. заплата на месец, има и доходи от тютюн- по 2000-2500 лв. Пред бТВ той обаче отрича да е бил посредник при сделката, която урежда прехвърлянето на земята на кмета.

„Ако има нарушение, нека да се визират органите, ще си понеса отговорност", изтъква в своя защита Арбен Мименов.

Човек от Кочан пък твърди, че земята, върху която се издига къщата на градоначалника, е негова собственост. Съби Мутиев разказва, че просто кметът си харесал земята и я обявил за общинска собственост, с което подготвил нещата за скандалната сделка.

Мъжът е категоричен, че общината се разпорежда с негова земя не за първи път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай