Хари се прави на вирусолог

Принцът твърди, че пандемията не била толкова страшна

Хари се прави на вирусолог | StandartNews.com

Принц Хари изненадващо заяви в ново интервю, че кризата във Великобритания не е толкова страшна, колкото се твърди. Херцогът на Съсекс мисли, че положението е драматазирано от медиите. Коментарът му обаче предизвика смут сред експертите. Изявеният английски медик Каръл Сикора възмутено репликира: „На базата на какви квалификации Хари прави подобно наблюдение, след като изостави държавата си във време на нужда?“

„Когато сме в изолация, получаваме информацията само от определени канали. Но когато излезеш навън и се довериш на правилните източници, виждаш, че не е толкова страшно – човешкият дух има силата да се пребори“, казва принцът.

„Коментарите му са безумни. Не знам защо се съмнява в медиите, които предават статистики и факти. Журналистите следят изкъсо всяко действие на правителството и подкрепят здравните служители“, контрира Сикора пред „The Sun“.

Хари също така похвали сънародниците си. Той изрази гордостта си от факта, че толкова много хора са се изявили като доброволци в разгара на пандемията. Херцогът призова всички ветерани да се включат в организацията „Team Rubicon UK“, която оказва помощ на правителството в извънредните времена. Той също така за пореден път изказа своите благодарности към всички медицински служители на първата линия в борбата срещу коронавируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай