Хари се опълчи срещу социалните мрежи

Фейсбук и Инстаграм провокират омраза, категоричен е принцът

Хари се опълчи срещу социалните мрежи | StandartNews.com

Принц Хари се опълчи срещу социалните мрежи в ново изявление, публикувано в американското бизнес списание Fast Company. Херцогът на Съсекс е убеден, че те провокират омраза. 

Шестият в опашката пред престола споделя, че двамата с Меган Маркъл са прекарали последните няколко седмици в разговори с бизнесмени и маркетингови специалисти, с които са обсъждали как да стимулират позитивни промени в дигиталното пространство.

Хари заяви, че виртуалните общности не трябва да се базират върху езика на ненавист, фалшиви новини, расистки призиви и псевдо послания. Той отбеляза, че хората обичат да ползват сайтове като Фейсбук, Инстаграм и Туитър, защото на пръв поглед те им предоставят безплатен достъп до онлайн информация, но всъщност цената за техните услуги е много висока.

"Всеки път, когато влезете в някоя платформа, те научават повече за вас. Вашите лични данни се използват неправомерно в дигиталното пространство за чужда печалба. Ние плащаме много повече, отколкото си мислим, когато сърфираме из тези сайтове. В днешния динамичен свят ние сме се превърнали в продукти", заяви Хари. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай