Кейт Мидълтън духна 39 свещички

Ето 10 интересни факти за херцогинята на Кеймбридж

Кейт Мидълтън духна 39 свещички | StandartNews.com

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън празнува 39-ия си рожден ден. Родена е на 9 януари 1982-а в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямото от трите деца на Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит. Бащата на Кейт е авиодиспечер, а по-късно и пилот от Бритиш Еъруейс, а майка ѝ е стюардеса. През 1987-а родителите на Кейт основават фирма за кетъринг – "Party Pieces", която се занимава с доставка на храна и украса за партита – бизнес, който превръща родителите на Кейт в милионери.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Първоначално Кейт учи в училището Сейнт Андрюс в град Пангбърн, Бъкшър, след което завършва Марлбъро Колидж в Марлбъро. След колежа Кейт учи история на изкуството в университета Сейнт Андрюс, Файф, Шотландия. В университета тя се запознава с принц Уилям, който по това време учи за магистър в Сейнт Андрюс.

На 16 ноември 2010-а от Кларънс Хаус официално обявяват, че Уилям и Кейт ще се оженят през 2011-а. Според съобщението Кейт и Уилям са се сгодили през октомври 2010-а, по време на почивка в Кения и по-точно по време на 10-дневна обиколка из резервата "Леуа". Сватбата е планирана за 29 април 2011-а, когато принц Уилям ще получи херцогска титла, с каквато по традиция се удостоява всеки мъжки член на британското кралското семейство, който се ожени. Като негова съпруга Кейт Мидълтън ще споделя херцогската титла и обръщението Нейно Кралско Височество. На 29 април 2011-с тя сключва брак с принц Уилям и получава от кралица Елизабет II титлата "херцогиня на Кеймбридж".

На 22 юли 2013-а, рано сутринта Кейт, придружена от Уилям, е приета в лондонската болница "Сейнт Мери" с родилни болки. По-късно (около 22,30 часа, българско време) е съобщено, че Мидълтън е родила момче - Джордж. На 2 май 2015-а, в 8,34 часа местно време, херцогинята на Кеймбридж Катрин ражда момиченце с тегло 3,7 килограма, отново в лондонската болница "Сейнт Мери" - Шарлот. На 23 април 2018-а, в 11:01 местно време, отново в болница "Сейнт Мери", херцогинята ражда третото си дете – момченце с тегло 3,8 килограма - Луис.

Ето и 10 интересни факти за херцогинята на Кеймбридж

1. Когато е била дете, Кейт е живяла в Аман, Йордания в продължение на няколко години. Това се е наложило заради кариерата на баща й, който е бил пилот.

2. Кейт има необичайно големи ходила спрямо ръста й. Тя е само 175 см, но носи обувки номер 42.

3. Кейт всъщност е по-голяма от принц Уилям. Разликата във възрастта им е 6 месеца.

4. Освен херцогиня на Кеймбридж, Катрин е графиня на Стратърн в Шотландия и баронеса на Каригфъргъс.

5. Първият официален ангажимент на Уилям и Кейт след годежа им е откриването на спасителна лодка на Кралския флот.

6. При първото си официално събитие като съпруга на принц Уилям, Кейт Мидълтън се среща с Барак и Мишел Обама.

7. Първата официална фотосесия за списание, в която Мидълтън участва, е през 2016-а, когато се снима за "Vogue".

8. След сватбата Кейт и Уилям получават необичаен подарък от тогавашния кмет на Лондон – Борис Джонсън. Той им подарил велосипеди.

9. В безкрайното си търсене на слава и внимание Ким Кардашиян изпраща дрехи на Кейт Мидълтън от собствената си марка, с надеждата тя да ги носи на събитие с кралицата. Мидълтън учтиво връща дрехите обратно.

10. За 30-ия рожден ден на Кейт, Кардашиян създава обувки, които нарича "Херцогинята".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай