Канадката от България отпадна от MasterChef

Италианската кухня вдъхнови хоби-готвачите, Chef Силвена Роу се впусна в горещи танци

Канадката от България отпадна от MasterChef | StandartNews.com

Канадка, влюбена в България, отпадна от MasterChef след италианско кулинарно. Линда Петкова, която от 20 години е щастливо омъжена за наш сънародник, се провали в приготвянето на съвършената паста и напусна състезанието за наградата от 100 000 лева.

„Много ми е тъжно, че си тръгвам толкова рано от играта, но съм доволна от това, което показах в шоуто“, каза многодетната майка. „Всичко, което ти се случи в тази кухня, е начало на една хубава приказка“, окуражи я Chef Силвена Роу, която по време на кастингите беше впечатлена от безглутеновите десерти на Линда и й връчи специално отличие - златна престилка.

Въпреки че е отличен сладкар и владее тънкостите на тестото, канадката се огъна пред традиционната италианска кухня. Да приготви перфектна прясна и пълнена паста се оказа над възможностите й. Линда създаде сурово талиателе със сос „кисел като лекарство за лоша настинка“, според Chef Силвена Роу. Равиолите й с тиква, сладък картоф и рикота се разпукаха, а Chef Петър Михалчев ги сравни с „цъфнали налъми“. Сервитьорът Добромир също разочарова журито с мазните си порции, но се размина на косъм от елиминация.

За разлика от Линда и Добромир, останалите хоби-готвачи работиха прецизно в кухнята. Театралната режисьорка Неда и копирайтърът Ивайло представиха свои артистични интерпретации на талиателе а ла путанеска - силно ароматна, пикантна паста, любима в миналото на куртизанките в Южна Италия заради ниската й цена. Най-много комплименти от журито събра Красимир с презентацията на нестандартни равиоли с какао, черен чесън и тахан. „Ако продължаваш в същия дух, имаш чудесния шанс да си на финал“, похвали го Chef Силвена Роу.

Освен познания в южняшката кухня, тя демонстрира горещ темперамент и се впусна в пламенна салса в компанията на специалните гостенки на MasterChef - латинотанцьорки в златна възраст. За тях най-добрите хоби-готвачи на България приготвиха различни менюта, разделени в конкурентни отбори.   

Под командването на студента Димитър червеният тим се превърна в добре смазана машина и създаде телешко тако, придружено от изискано предястие от патешки дроб, манго и фенел. Капитанът на сините - сервитьорът Добромир, не успя да измисли сам меню и не овладя екипа си. Хаотичните му действия принудиха Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев да го сменят с по-организираната Елени. Отборът финишира с предястие от мида дяволски нокът и леща белуга, последвано от сом с пюре от кестени и билков сос.

След дегустацията на специалните гостенки в MasterChef и вота им, червените победиха с малка преднина - 6 на 5 гласа, и се спасиха от елиминации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай