Кампания помага на възрастни в дома в Батак

Кампания помага на възрастни в дома в Батак | StandartNews.com

Дарителска кампания помага на възрастни хора в дома в Батак. Социалната услуга, която "Дом за възрастни хора с умствена изостаналост и Защитени жилища" в града реализира, е в подкрепа на 88 болни мъже с умствена изостаналост и шизофрения, нуждаещи се от внимание и дългосрочни грижи, които те самите или техни близки не могат да си позволят. За тях работещите в институцията полагат здравни, социални и професионални грижи.

За подобряване на битовите условия и по-разнообразен начин на живот са необходими повече средства, които домът не може да осигури. За всеки човек се разработва индивидуална програма, съобразена с уврежданията и възможностите за непрекъснато развитие. Заниманията са както индивидуални, така и групови. Ежедневно се осъществява трудова, арт терапия, музикотерапия, образователни и спортно-рехабилитационни занимания. Трудовата терапия включва занимания по готварство, градинарство, създаване на битови умения и хигиенни навици, а арт терапията - рисуване, апликиране, моделиране с глина и други.
Даренията от кампанията на "Райфайзен" - "Избери, за да помогнеш", ще отидат за подобряване на битовите условия и начина на живот на възрастните хора в дома.

Дарете чрез SMS с текст DMS BATAK на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.
За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
РАДОСЛАВ
преди 7 месеца

Можели номер към дома за човек който е починал във царския дом във Батак на 30 или 31 декември човека е от 15 може и 16,17 години там

Откажи