Камата: От българското не се отказвам

За мен България е над всичко, категоричен е легендарният футболист

Камата: От българското не се отказвам | StandartNews.com

Специален гост на "Забраненото шоу на Рачков" бе футболната легенда и носител на престижната награда „Златна топка“ Христо Стоичков. Искрен разговор, много подаръци и необичайна изненада белязаха гостуването на звездата. На сцената той сподели за детските си мечти, за началото на професионалната си кариера, силата на дисциплината и подадената ръка.

Стоичков донесе много подаръци на водещия, сред които и копие на „Златната обувка“  В края на участието си дойде и моментът за специалната изненада – в студиото влязоха двете дъщери на Стоичков - Мика и Христина, както и внучката му Миа. „Няма по-хубаво от това да държиш внуче. Предпочитам пред "Златната топка". Няма топки, обувки, няма нищо“, развълнувано сподели Камата.

"Горд и щастлив съм, че не предадох България. Без семейство, без приятели, треньори и фенове няма как. С мерак, с много труд и винаги следващ мечтите си. Така ме харесват в Каталуния и това са причините. На времето ми помагаха съотборниците, тъй като не знаех език. Кройф говори, вика разбра ли? Викам, „Мистър” в България кимането за „Да” е различно и така, докато се разберем. Когато си си поставил за цел къде да стигнеш и следваш мечтите си, няма как да не се случи. Като детска мечта моята беше да играя в А група. Сбъдна се това щастие. Вече в ЦСКА поставих друга цел. Исках да стана голмайстор на България, защото сме имали най-големия – Петър Жеков. И това стана. Поставих си за цел да бия рекорда на Жеков и това беше следващата стъпка. Направих го с много труд и лишение, но с много ред и дисциплина. Винаги трябва да си шампион. Много хора са ми помагали", коментира Стоичков.

"Преди повече от 10 години казах какво ще се случи в българския футбол и не сбърках. Казах, че ще стигнем дъното. От четвърти в света сме в четвърта урна и сега играем да сме четвърти в групата. Времето ни отмина. Казах, че ще влязат качулки в БФС, влязоха. Да се оправят. Аз съм много надалеч от тази история", каза Камата.

"Аз от българското не се отказвам. Имам един готвач уникален и си го водя навсякъде, 33 години е с мен. Готвачът е уникален, казва се Мариана. Какво ми готви? Зеле, оризче, бобче, кюфтенца, чушцици, туршийка“, каза Стоичков за българската кухня, а Рачков му поднесе изненада и го нахрани с традиционен шарен български козунак, приготвен от известния Таньо Шишков.

"Пловдив и Кършияка. Там съм се родил и там пак бих се родил, защото Кършияка ражда и ще ражда. Никога не съм се срамувал, че съм българин. Ние сме горди, ние сме твърд народ и не се предаваме – няма как да се срамувам", категоричен бе Стоичков.

Запитан кои са тримата най-велики българи, той отвърна: „Аз класации не правя, защото не мога. Всяко десетилетие има свой идол. Като направиш класация, губиш истинското в тебе. Аз се радвам на момента. За мен България е над всичко”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай