Враждата Уилям -Хари заплашва империята

Британски кралски биограф проследява разрива в отношенията на принцовете

Враждата Уилям -Хари заплашва империята | StandartNews.com

Британският кралски биограф Робърт Лейси определи враждата между принц Хари и принц Уилям като пагубна за британската монархия. Писателят, който току-що завърши книгата си „Битката на братята: Уилям и Хари - приятелство и вражда“ за нелеките отношения между синовете на принц Чарлз и принцеса Даяна, твърди, че ако наследниците на трона не се помирят, тяхното съперничество ще нанесе сериозен удар върху авторитета на кралското семейство, сравним с бедствието с репутацията след смъртта на майка им.

Лейси каза, че отношенията между принц Хари и брат му "са дори по-лоши, отколкото всички мислят". Той смята, че съществуващата система на отношения в кралското семейство само увеличава разрива между братята, вместо да се опитва да ги помири. "Много хора казват за отношенията им: "Няма значение. Всичко ще се нареди, но историците след десет години ще кажат обратното“, подчерта биографът и призова кралицата да помогне за подобряване на отношенията между внуците й.

Разривът между принц Хари и брат му Уилям дошъл, когато херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл се отказали от кралските си титли. Това съобщава "Сън", с позоваване на книгата на британския биограф.

Херцогът на Кеймбридж не харесал, че по-малкият брат не се е консултирал със семейството. Той бил възмутен и от факта, че принц Хари обявил плановете си онлайн, без да съгласува това с кралица Елизабет II.

Биографът предполага, че принц Хари е открил в Меган Маркъл спасение от живота в кралското семейство. „С нея той осъзна, че нещо в самото сърце на монархията вече е изгнило“, пише Лейси. Авторът отбелязва, че херцогинята на Съсекс никога не би могла да стане „нормален член на кралското семейство“, а роднините на принца сериозно я подценявали.

От 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да действат като членове на кралското семейство. За да могат да се преместят в Съединените щати, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат от титлата Ваше Кралско Височество, държавното финансиране и марката „Sussex Royal“. През септември Хари и Меган подписаха договор за снимки за филми и телевизионни предавания за Нетфликс, припомня БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай