Какво обичат корейците

Козметиката и късата пола са на мода, компютърните игри са спорт

Какво обичат корейците | StandartNews.com

1. Пластичната хирургия - всяка пета жена в Южна Корея се е подлагала на пластична операция. Много често абитуриентите получават като подарък от родителите си пари за пластична операция. Най-популярни са избелването на кожата, премахването на родилни белези и промяната на формата на очите. Мъжете също се подлагат на операции.
2. Свежият дъх - това е чудесен навик на корейците, който често стига дори до  крайности. Зъболекарските услуги са скъпи,корейците много се притесняват за устната си хигиена и затова мият зъбите си след всяко хранене и след всяко изпито кафе, винаги носят четка за зъби в чантата си. Има по улиците автомати за безплатни четки за зъби.
3. Козметиката - използват огромно количество от продуктите. Няма жена по улицата без грим или мъж без перфектно стилизирана прическа. В последните години корейската козметика стана популярна и по света.
4. Късите поли - те са безспорен хит, дори за бизнес срещи. Невинаги е било така - от 1963 г. до 1979 г. било забранено на жените да носят къси поли, стигащи само до 20 см над коляното. Дълбоките деколтета обаче се смятат за нещо неприлично.
5. Алкохолът - корейците пият много, това е начин на сближаване. Бързо се напиват, но не буйнстват. Обичат да се забавляват, докато са пияни, не да се сбият. Най-популярната напитка е соджу – корейска водка, която обикновено се прави от картофи и се сервира в зелени бутилки.
6. Храната - Ресторанти, кафенета и барове има на всяка уличка. Вместо - как си, често питат гладен ли си. Да пропуснете ядене в Корея е направо грях. Задължително е да опитате кимчи –традиционно им ястие, което прилича на туршия. Основно съдържа зеле, но е доста пикантно.
7. Прегръдките - особено между мъжете. Еднополовите връзки не се одобряват, това е ритуал. Почитта се изразява, когато мъж седне на коленете на свой приятел.
8. Синьото мастило - смята се, че ако напишете името на някого с червено мастило, ще навлечете на този човек множество беди, дори смърт.
9. Жестовете - предметите се хващат винаги с две ръце, за да покажете уважение към човека, който ги дава. Никога не се здрависвайте с кореец, докато сте пъхнали ръка в джоба - това се счита за обида.
10. Технологиите - всеки притежава телефон, таблет и лаптоп - от малкото дете до бездомника. Безплатният безжичен интернет е навсякъде.
11. Компютърните игри - те са официален спорт. Южна Корея е люлката на киберспортовете. Играчите са истински звезди, имат спонсори, хиляди фенове, а състезанията се провеждат в огромни зали пред хиляди зрители.
12. Учението - учат от рано сутрин до късно вечер, независимо от деня. По време на празниците се запишат за допълнителни курсове. В Корея е много престижно да си учител - заплатата е около 2500 долара на месец, а в частно училище си докарват 5 пъти повече.
13. Военната служба - тя е задължителна, всеки мъж между 18 и 35 г. е длъжен да служи 21 месеца за пехотата, 23 - за флотата и 24-  месеца за авиацията. Може да се избегне само ако мъжът е донесъл медал за страната на международно ниво.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай